Minden eddiginél többen utaztak el a világ egyik legkedveltebb városába

Dubaj
Vágólapra másolva!
Dubaj minden eddiginél több turistát fogadott 2023-ban, összesen 17,15 millió nemzetközi látogatót üdvözölt a Dubaji Gazdasági és Turisztikai Minisztérium (DET) legfrissebb adatai szerint.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi turisták száma 19,4%-kal emelkedett, így a város összesen 17,15 millió látogatót fogadott, ezzel 

Dubaj az eddigi legjobb éves turisztikai teljesítményét érte el 2023-ban.

  A 2022-es 14,36 milliós látogató számhoz képest ez 19,4%-os éves növekedést jelent, amely akkor is rekordnak számít, ha már az egy évvel korábbi, 2022-es utasszám is meghaladta a 2019-ben regisztrált 16,73 milliós rekordot.

Dubaj
Dubaj

Issam Kazim, a Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing vezérigazgatója a következőket mondta:

A kínálat széles skáláját, valamint Dubaj biztonságos és elérhető úti célként jelölt hírnevét folyamatosan elismerik, a Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2024-es díjátadó gálán már folyamatában harmadszor nyerte el a legjobb úti cél elismerést. A tartós siker tovább erősíti a látogatók bizalmát Dubaj iránt, mivel felgyorsítja a célt, hogy Dubaj egyike legyen a világ három legjobb üzleti és szabadidős városának, ahol egyaránt a legjobb élni és dolgozni.

Stratégiailag hasznosítjuk a rendkívül sikeres 2023- as éve során generált jelentős lendületet, hogy a turizmus minden szegmensében növekedjünk, emeljük a férőhelyek számát, mindezt azért, hogy  bemutathassuk a város páratlan kínálatát, amely a nemzetközi utazók sokféle preferenciájához és költségvetéséhez egyaránt igazodik - tette hozzá.”

Dubaj idegenforgalmi ágazatának legfrissebb kutatásairól, betekintéseiről és hivatalos jelentéseiről bővebben itt olvashat.