Most megtudhatja, hol lehet rejtett kamera a szállásán

rejtett kamera titkos megfigyelés kukkolás
Vágólapra másolva!
Valószínűleg a legtöbben nem gondolnak arra, hogy nyaraláskor rejtett kamerán keresztül megfigyelhetik a szálláshelyen, pedig a kémkedés, a magánszféra megsértése egyre többször előfordul. Egy magánnyomozó utazási tippeket adott arra vonatkozóan, mikor érdemes gyanakodni titkos megfigyelésre, és hol érdemes keresni ezeket az eszközöket a szállodákban. Fontos tisztában lenni a jogainkkal, és jelenteni a rendőrségnek ezeket az eseteket.
Vágólapra másolva!

Maga Bond mondja el most önnek, hogyan vegye észre a rejtett kamerát

Aaron Bond magánnyomozó szerint a rejtett kamerák használata mind a nyilvános, mind a magánterületeken megnövekedett, és számos olyan esettel találkozott, akiket tudtukon kívül figyeltek vagy rögzítettek. A magánélet megsértése miatt sokan sebezhetőnek érezhetik magukat, de szerencsére Bond tanácsot ad azoknak, akik úgy érzik, hogy akaratuk ellenére megfigyelés alatt állnak.

Bond szerint a rejtett kamerákat leggyakrabban olyan terekben találják meg, amelyekhez mások szabadon hozzáférhetnek. 

Ez bárhol lehet a szállodai szobáktól, nyaralóktól kezdve a nyilvános mosdókon át a munkahelyekig. Az ember saját otthona valószínűleg biztonságban van, de a magánnyomozó arra figyelmeztet, hogy ha valaki nemrégiben szakított egy partnerrel, vagy egy másikhoz költözött, legyen éber.

Rejtett kamera: Bond legfontosabb tanácsai, hogyan szúrja ki őket

A nyilvános helyeken történő megfigyelés teljesen más kérdés, mivel a kukkoláshoz a nyilvános WC-k és öltözők a rejtett kamerák leggyakoribb helyei. 

A nyilvános helyeken lévő kamerákat arra használják, hogy elkapják önt a kompromittáló pozíciókban, ezért gyakran magasra vagy alacsonyra helyezik őket a legjobb látószög elérése érdekében. Ha valami oda nem illőnek tűnik, egyszerűen hagyja el a területet, és jelentse az objektumot a hatóságoknak

 – figyelmeztet Bond.

Rejtett kamerák: így veheti észre őket a szállodai szobádban

Ha szállodában vagy nyaralóban tartózkodik, nézze meg az ébresztőórákat, füstérzékelőket, televíziókat, lámpákat, tükröket, légszűrőket és még a polcokon lévő könyveket is. Bond azonban figyelmeztet, hogy a bűnözők néha kreatívak. Arra kéri az utazókat, hogy a tárgyakat a „természetes helyzetükön” kívül keressék, és különös figyelmet fordítsanak a tárgyakon vagy falakon lévő kis lyukakra, mivel ezeket gyakran kamerák elrejtésére használják.

Titkos megfigyelés rejtett kamera kukkolás
A kiadott szállásokon sem lehetünk biztonságban a rejtett kameráktól
Fotó: Shutterstock / Shutterstock/Copyright (c) 2020 New Africa/Shutterstock.  No use without permission.

Ha nem talál kamerát, de szeretne teljesen biztosra menni, Bond a mobiltelefon használatát javasolja. Azt javasolja, hogy először hívjon fel valakit, és tájékoztassa az aggályairól. Ezután menjen a feltételezett kamera közelébe, és a telefonja zúgni kezdhet az eszköz elektromágneses interferenciája miatt.

Így veheti észre, ha rejtett kamera van a szálláshelyén

Ha ez is eredménytelen, kapcsolja le az összes lámpát a szobában, és használja a kameraalkalmazást. A kamera érzékeli az infravörös kamerákat, amint azok világítanak a képernyőn. Végül Bond hozzáteszi: 

használhatja a fényképezőgép zseblámpáját is egy gyengén megvilágított helyiségben, amivel észlelni lehet a rejtett kamera lencséjének tükröződését.

Remélhetőleg nem talál semmit, de ha igen, azonnal szóljon a rendőrségnek vagy a helyi hatóságoknak. A magánszféra megsértése súlyos bűncselekmény, ezért jó, ha tisztában van a jogaival.