Felejtse el, hogy a hétvégi rossz idő miatt otthon marad - mutatjuk a legjobb programokat

Matild palota
Fotó: GEORGE FAKAROS - VISION REQUIRED (Facebook)
Vágólapra másolva!
Hétvégére sem ígérnek tavaszi időt a meteorológusok, hidegre, és sok helyen esőre kell számítani, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a szekrényben hagyhatjuk a fürdőruhát. Ennek ellenére sem kell, sőt egyenesen nem érdemes otthon maradni, pont ezért összeszedtünk néhány eseményt a fővárosban, ahová hűvösebb idő esetén is érdemes elmenni.
Vágólapra másolva!

A modern kert festői - filmvetítés

kert, híd,
Fotó:  Nick Fewings /Unsplash

A modern alkotók közül Claude Monet volt a kert témájának legnagyobb festője, de fontos szerepet kapott Van Gogh, Bonnard, Pissarro, Klimt, Nolde vagy akár Matisse és Kandinszkij művészetében is. A Várkert Bazárban látható dokumentumfilm egy tárlat segítségével mutatja be a kert ábrázolását, szerepét a művészetben.

Belépőjegy: 2500 Ft. Jegyvásárlás: ITT

  • 2024. április 20. 18:00 - 19:40
     

Élő homokrajz előadás

Fotó: Facebook / Cakó Ferenc

A Kossuth-díjas grafikusművész elképesztő homokanimációs technikájával egy általa elképzelt történetet mesél el. A zenére komponált, ám a spontaneitásra nagyban épülő homokanimációt speciális technikai megoldással élőben, a mozivászonra kivetítve élvezheti a közönség a Klebelsberg Kultúrkúriában, április 20-án.

Jegyár: 3500 Ft. Jegyvásárlás személyesen a művelődési központban, vagy online: ITT. 

  • 2024. április 20. 19:00 - 20:00

 

Föld fesztivál - Fővárosi Állat - és Növénykert

Fővárosi Állat - és Növénykert
Fotó: Kokics Donáta

A háromnapos rendezvény idei témája a Vissza a természetbe – ennek keretén belül fajmentéssel, vadállatvédelemmel, az év fajaival, túrázással, valamint a talaj élővilágával kapcsolatos programok lesznek. Találkozhatunk a Vadállatmentő központ állataival, a zoopedagógusok játékos programjaival, mindemellett az állatkert számtalan partnere települ ki. Céljuk a változatos programokon keresztül, hogy felhívják a figyelmet a biodiverzitásra, a fenntartható értékekre és a minket körülvevő életre. Az állomások 10.00-kor nyitnak és 16.00 óráig működnek, ezeket a kiszámíthatatlan időjárás miatt elsősorban zárt térbe tervezték, így nyugodtan útnak indulhat az egész család, akár eső esetén is.

Az Oktatási csoportok részére most hétvégén is intézményi jeggyel látogathatók a programok. További információk IDE kattintva találhatóak.

 

Gótikus nap - A szoborlelet feltárásának 50 . évfordulója alkalmából

Gótikus nap
Fotó: Facebook / Vármúzeum

Ünnepi programsorozattal várják az érdeklődőket április 20-án az emblematikus gótikus szoborlelet feltárásának 50. évfordulója alkalmából a Vármúzeumban. Egész napos tárlatvezetésekkel, exkluzív pincelátogatással, színházzal és családi programokkal várják az érdeklődőket, ahol azt is megtudhatjuk miket főztek vagy éppen ettek a a budai várban, vagy, hogy milyen volt a „magyaros konyha” a 15. – 16. században.

  • Az egész napos programok részletes leírása itt található. Belépő budapesti lakcímkártyával: 1500 Ft. Felnőtt: 3800 Ft, Ifjúsági/Diák/Nyugdíjas (26 év alatt, 62 év felett, illetve érvényes diákigazolvánnyal): 1900 Ft.
     

Ragyogó Matild Palota – vezetett séta

Matild palota
Fotó: GEORGE FAKAROS - VISION REQUIRED (Facebook)

Április 20-án a séta résztvevői előtt megnyílnak a Ferenciek terén található Matild Palota ajtajai és egyben kulisszatitkai. A két órát felölelő épületbejárás során ráadásul igazi csemegék kerülnek elénk a szó átvitt- és szószerinti értelmében is: egy titkos lépcsőház, a kávéház galériája, és három csodás sütemény kóstoló az Executive Pastry Chef kreációi közül. További részletek itt találhatóak.

Jegyár: 7300 Ft/fő