Mutatjuk a stewardessek legjobb tanácsait a repüléshez: mi van például a kávéval?

stewardess, repülőgép, utazás, stewardessrepülőgép,
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
A repülés sokak számára nem tartozik a hétköznapi dolgok közé, ezért előfordul, hogy csak az utazás során szembesülünk olyan helyzetekkel, amikre ha előre felkészülünk, sokkal élvezetesebbé vagy gördülékenyebbé tehetjük az egyébként többórás, sokszor kényelmetlen repülőutat. Néhány stewardess megosztott pár tanácsot, amivel megismerhetjük a repülési etikettet, vagy éppen könnyebbé tehetjük saját magunk számára az utazást.
Vágólapra másolva!

Kávéfogyasztás

A kép csak illusztráció
Fotó:  Wikipedia 

A TikTok-csatornáján @ichbinvin néven regisztrált Kevin egykori steward egyik videójában kitért arra, hogy miért nem ajánlja a fedélzeten repülés közben kínált kávé elfogyasztását. Szerinte ugyanis a repülőgépes kávé "undorító", és azt javasolta az utasoknak, hogy inkább érkezzenek meg az előírtnál is korábban a járatukhoz, és vegyenek kávét a terminálon. Magyarázatképpen elárulta, hogy a fel nem használt víz sokáig a kannákban marad, ugyanis a tartályokat csak ritkán tisztítják.

 

Csomagok emelgetése

Madrid-Barajas Airport, luggage, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto / NurPhoto via Getty Images/Madrid-Barajas Airport

Destanie Armstrong, aki 25 éve légiutas-kísérő szintén a TikTok-oldalán beszélt arról, hogy mik a munkájának a legrosszabb részei. A fiatal nő számára a munkája legfrusztrálóbb része a beszállás, amikor minden utast felengednek a gépre.
"Az emberek nagyon-nagyon megnehezítik az életünket. Ok nélkül. Azt akarják, hogy a légiutas-kísérők felemeljék a csomagjaikat, amikor nekünk nem ez a dolgunk "– mondta Destanie. Esetenként az utasok ugyanis annyira túlpakolják táskáikat, hogy nem tudják egyedül felemelni és a fejük fölött található csomagtérbe elhelyezni azokat. 

 

Nassolnivaló

gyümölcs, gyümölcs tál
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

A repülés során előfordulhat, hogy turbulenciába keveredünk, ekkor pedig nemcsak az utasok, de a légiutaskísérők sem hagyhatják el helyeiket, ami azt jelenti, hogy szünetel a kiszolgálás. Ez igen kellemetlen tud lenni, ha éppen nagyon éhesek vagyunk, ezért javasolják, hogy vigyünk magunkkal a fedélzetre némi gyümölcsöt, esetleg magvakat, amiket ilyen esetben elfogyaszthatunk.

 

Törlőkendő

fertőtlenítőkendő
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Cierra Mistt légiutas-kísérő rendszeresen osztja meg utazási kalandjait, titkait és tippjeit TikTokon a követőivel. Legutóbbi arra hívta fel az utasok figyelmét, hogy fogadják el az ingyenes törlőkendőket, amelyeket beszálláskor osztogatnak az alkalmazottak. Elmondása szerint ez azért fontos, mert a járatokon nem végeznek elég alapos tisztítást. A stewardess elsősorban az ablakok megtisztítását javasolja a törlőkendővel, mivel azokat szinte sosem fertőtlenítik a takarítók.

 

Alkalmazások

android mobil okostelefon mobilozás telefonozás smartphone
Képünk illusztráció Fotó: Onur Binay / Unsplash 

Egy stewardess szerint ez nagyon megkönnyíti az utazást, hiszen egy ilyen alkalmazás nemcsak a belépőkártyáinkat tudja tárolni, de még a csomagjainkat is nyomon tudjuk követni, így hamar értesülni tudunk róla, ha esetleg az egyik bőröndünk az út közben elveszne. A légitársaságok applikációin keresztül megtudhatjuk, hogy késnek-e a járatok és azt is látjuk a mobilunkon keresztül, hogy melyik kapunk kell majd beszállnunk.