Repülőtéri luxus: ez a világ legfényűzőbb repülőtere

Repülőtéri luxus
Repülőtéri luxus: amikor élmény az átszállás
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az utazás megtervezésekor széles palettáról lehet választani, de valószínűleg senki sem gondol rá, hogy melyik repülőtereken fog áthaladni. Ez érthető, de ha a repülőtéri luxus is számít, akkor megváltozhat ez a gondolkodás.
Vágólapra másolva!

Végül is a repülőterek csak eszközök a cél eléréséhez, egy csatorna a végső úti célhoz. De az igazság az, hogy nem mind egyformák, és néhányuk kiemelkedik kényelme és dizájnja miatt. Egy nemrégiben készült tanulmány a repülőtéri luxus szempontjából elemezte a világ összes repülőterét, majd összeállította a legjobbak listáját.

Repülőtéri luxus
Repülőtéri luxus: amikor élmény az átszállás
Fotó: AFP / Photo by MARWAN NAAMANI / AFP

Csakúgy, mint a finom ételek vagy a festői kilátás, a repülőtéri luxus is feldobja az utazást. Lenyűgöző épületek, egyedi üzletek és ötcsillagos szállodák teszik az utazást magát olyan élvezetessé, mint a célállomást. A legjobbak megtalálása érdekében az AllClear Travel Insurance a világ minden repülőterét megvizsgálta, majd összehasonlította azokat több mérőszámmal.

Az összes légi csomópont felmérése után a cég leszűkítette a listát azokra, ahol 10 vagy több lounge van. Ezután a tanulmány a dizájner üzletek, a 4 és 5 csillagos szállodák, a pezsgőbárok és a kaviárházak számát vette figyelembe. Minden repülőtér súlyozott értékelést kapott ezekben a kategóriákban, és egy luxusosztályzatot ért el a maximálisan adható 100 pontból. Íme az eredmények.

Repülőtéri luxus: Dubaj nyert

Szóval melyik repülőtér nyert? A Dubaji Nemzetközi Repülőtér kiemelkedett a mezőnyből, miután a lehetséges 100-ból 83 pontot kapott. A közel-keleti légiközlekedési csomópont megmutatta, miért ez a világ leggyorsabban növekvő repülőtere:

  • helyszíni 5 csillagos szálloda
  • zen kertek
  • mozik
  • edzőterem
  • számos étterem
  • szabadtéri úszómedence

Dubaj pedig egyébként is kedvelt úti cél

Repülőtéri luxus
A Dubaji Nemzetközi Repülőtér kapta a legmagasabb pontszámot
Fotó: AFP / Photo by Giuseppe CACACE / AFP

A londoni Heathrow repülőtér – Európa legforgalmasabb repülőtere – szorosan követte Dubajt 82 ponttal. Az erősségei közé tartozik a különböző lounge-ok választéka és a megvásárolható luxusmárkák széles skálája.

Ha ön a dizájn rajongója, akkor a 73 pontot kapó Dohai Nemzetközi Repülőtér (73/100) vízi témájú építményei megteremtik az alapot egy emlékezetes pihenéshez.

 A hullám alakú terminálnak és az akváriumra emlékeztető belső tereknek köszönhetően úgy pihenhet, mintha az Arab-öbölben úszna. Emellett a 4 csillagos és az 5 csillagos szállodák széles választéka áll rendelkezésre, valamint olyan márkák luxusboltjai, mint a Hermès és a Mont Blanc.

A fényűző repülőterek hozzájárulnak az utazási élményhez

Bár általában csak utólag gondolunk rá, a repülőterek még emlékezetesebbé tehetik az utazást. Ha áthalad egy ilyen repülőtéren, az olvasással töltött órák helyett lenyűgöző tereket csodálhat meg, vásárolhat a legjobb butikokban, és 5 csillagos szállodákban szállhat meg. 

Nincs több fáradságos utazási idő – csak tiszta élvezet, amint a kerekek az aszfaltot érik. 

Tehát, amikor a következő kiruccanását tervezi, ne feledje, hogy az utazás maga ugyanolyan fontos, mint a cél.