Tilos a fürdőruha és a focimez - megdöbbentő törvények a nagyvilágból

Vágólapra másolva!
Sok jogszabály első hallásra furcsának tűnhet, mégis komolyan kell venni, mert komoly büntetés jár megszegésükért. Összeállításunkban ilyen szabályokat mutatunk be a világ több pontjáról. Van olyan város, ahol a strandon kívül tilos fürdőruhát hordani, máshol kötelező a gyerekeknek egy hangszeren megtanulniuk játszani.
Vágólapra másolva!

1. Tilos a strandon kívül fürdőruhát viselni

strand
Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Az olaszországi Sorrentóban betiltották a strandon kívüli fürdőruha, bikini vagy fürdőnadrág viselését. Akár 500 eurós (nagyjából 220 ezer forintos)bírságra is számíthat az a turista, aki nem tartja be a szabályokat. Ez Mallorcán, Barcelonában sincs másképp, ugyanis  a strandokon kívül itt sem szabad fürdőruhát viselni.

 

2. Jövedelemarányos büntetés

autó, gyorshajtás
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Svájcban és Finnországban még a milliárdosok sem vehetik könnyelműen a gyorshajtást, ugyanis a közúti szabálytalanságért járó büntetést nem a túllépés arányában határozzák meg, hanem a jövedelemhez mérik.

 

3. Kötelező szájharmonikázás

gyerekek, szájharmonika
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Belgiumban egy régi törvény szerint a iskolásoknak a tanterv része, hogy egy hangszeren megtanuljanak játszani, ezek közül pedig az egyik legnépszerűbb a szájharmonika. Talán nem véletlen, hogy a világ egyik legjobb szájharmonikása Toots Thielemans is Belgiumból származik.

 

4. Tilos focimezt viselni a szórakozóhelyen

focimez, futball, szurkoló
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A szórakozóhelyeiről ismert Mallorca és Ibiza megelégelte a turisták slendriánságát, és mondhatni dress code-ot alkalmaznak a legtöbb étteremben, vagy szórakozóhelyen. Tilos a belépés ugyanis focimezben, fürdőruhában vagy az utcai árusok által kínált esernyős sapkában is.

 

5. Tilos a férfiaknak fehérneműt árulni

fehérnemű
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Szaúd-Arábiában a férfiak nem árulhatnak fehérneműt, ugyanis korábban, egészen 2012-ig az országban nem dolgozhattak a nők, így a női fehérneműket is férfiaktól kellett vásárolniuk. Ettől annyira kényelmetlenül érezték magukat a nők, hogy azóta csak ők árulhatják ezeket a ruhadarabokat.