Több mint 100 helyen nyaralt már életében egy nő, anélkül, hogy egy fillért is fizetett volna a szállásért

Több mint 100 ingyenes nyaraláson vettem részt, köztük Hawaiin és Floridában, Jill Brown, JillBrown
A család járt már Amerikában, Kanadában, Új-Zélandon, Franciaországban és Olaszországban anélkül, hogy egy fillért is költöttek volna szállásra
Fotó: The Sun/Jill Brown
Vágólapra másolva!
A 66 éves Jill Brown 1992 óta ingyen járja a világot családjával. Bejárta már Amerikát, Kanadát, Új-Zélandot, Franciaországot és Olaszországot. Most elárulta, hogy a házcsere módszerével egyetlen fillért sem fizetett a szállásért.
Vágólapra másolva!

Jill és férje többgyerekes házaspár, ezért a spórolás fogalma nem ismeretlen számunkra, mindig nagyon be kellett osztaniuk a pénzt. Azonban mindig is szerettek utazni, világot látni, ezért addig keresgéltek, míg rátaláltak arra a módszerre, melynek segítségével bátran beiktathatnak egy-egy külföldi nyaralást, miközben pénzt nem vagy csak minimálisan költenek.

image

A pár több mint 30 éve kiadja a lakását külföldieknek, ők pedig ez idő alatt beköltöznek ezeknek az embereknek az otthonaiba, és felfedezik az adott országot. 2009-ben pedig hivatalosan is csatlakoztak a Home Exchange, azaz házcsere programhoz.

Világszerte több mint 100 helyen jártak már ezáltal.

"Mivel nincs túl sok pénzünk nyaralni, ez az egyedüli módja annak, hogy minél több szép helyre eljussunk"

- mondta Jill.

Az első ilyen út alkalmával hét hónapos terhes voltam. Borzalmas volt az a hosszú út, amit Plymouthból Roscoffig meg kellett tennünk, különösen, hogy ekkor már volt egy hároméves fiam is. Azonban amikor megérkeztünk a szép kis házba, azt a pillanatot sosem fogom elfelejteni, főleg, hogy a pincéjében még flippergépek is voltak. Maga a ház pedig egyenesen a tengerpartra nézett. Így egész nap a teraszon ültünk, a fiunk pedig a homokban játszhatott. Igazából egy régi, egyszerű francia ház volt, ám az élmény, amit adott nekünk, felejthetetlen

- folytatta Jill.

image

Az évek során a házaspár egyre több helyre jutott el a házcserének köszönhetően, többek között Észak-Karolinába, és a floridai Walt Disney World-be. 

Jill lányának 13. születésnapján pedig a Hawaii-n található Oahu szigetére kirándultak.

"Itt is egy gyönyörű ház várt minket úszómedencével, mindössze két percre a teknősökkel teli tengerparttól. Ám a kedvencünk talán az volt, amikor a hét- és tízéves gyerekeinkkel Kanadába utaztunk"

- mondja Jill.

A repülőgépen üzleti osztályon utazhattak, luxuskörülmények között, a repülőgépen pedig egy Rolls Royce várt rájuk, ami egyenesen a szállásukig vitte őket. 

A ház ez alkalommal is csodás volt, a sziklákra épült, és egy pohár borral a kezükben élvezhették a gyönyörű kilátást az óceánra.

Ugyanezen a nyaraláson Jill gyerekeit meghívták, hogy vegyenek részt egy helyi felvonuláson, ahová szintén Rolls Royce-al utaztak. Ezenkívül felülhettek egy négyüléses helikopterre is.

image

A család további legkedvesebb élményei közé tartozik egy öthetes új-zélandi utazás, és egy Dél-Franciaországi út, melyet egy villában töltöttek.

Egy átlagos héten Jill legalább négy csereajánlatot kap a kicsi, szerény devoni lakásukért.

Mindenki azt gondolja, hogy ez esélytelen, hiszen ki akarna vele házat cserélni. Azonban ez nem igaz. A legfontosabb dolog a kommunikáció. Mutassuk be a házat minél részletesebben, küldjünk róla jó minőségű fotókat, és fontos az őszinteség. Ne ígérjünk olyat, amit nem tudunk kínálni, ám ne is értékeljük alul a házunkat, és a környezetet, amelyben élünk.

A család eredeti otthona Oxfordshireben van, ám Devonban van egy másik lakásuk, így mindkét helyet fel tudják használni lakáscserére.

Az év hátralévő részében is rengeteg a tervük, Olaszországba, Ausztriába, Svájcba, Sheffieldbe és a kanadai Új-Skóciába is szeretnének eljutni.

Azonban nem Jill az egyetlen ember a Földön, aki lakáscsere által oldja meg az ingyen nyaralást.

Lizzi Seear és párja, Alun Westoll hat éve fedezték fel ezt a lehetőséget, azóta 48 vendég szállt meg észak-londoni otthonukban, míg ők világot láttak.

Az első ilyen alkalommal a világ legfurcsább helyzeteként éltem meg, hogy egy ideig mások laknak az otthonunkban, annak ellenére, hogy nagyon kedves emberek voltak

- mondta el a nő, aki azonban gyorsan hozzászokott a házcseréhez, sőt, egyenesen rákapott az ízére, ma már 84 ingyen nyaralásban volt része ennek köszönhetően.

Úgy véli, hogy nagyobb a bizalom azok között az utazók között, akik úgy döntöttek, hogy kicserélik otthonukat, mert hasonló helyzetben vannak.

Forrás: The Sun