Véres esőtől tartottak a Kanári-szigeteken - videó

Vágólapra másolva!
Több spanyol szigeten is figyelmeztetést adtak ki a rendkívüli időjárási viszonyok miatt, ugyanis hatalmasat esett a hőmérséklet, ami miatt az oda utazók úgy érezhették, mintha nem is a Kanári-szigeteken vagy Tenerifén lennének.
Vágólapra másolva!

A Kanári-szigeteken kívül több spanyol szigetet is érintett a rendkívül szokatlan, szinte már apokalipszishoz hasonlító időjárás, köztük a Kanári- szigeteket, Tenerifét és Lanzarotét.

Napokkal ezelőtt a szigetekre figyelmeztetést adtak ki az érkező DANA miatt, később pedig a DA News szerint még mindig sárga figyelmeztetés volt érvényben a heves esőzések miatt.

DANA havazást, jégesőt és orkán erejű szelet okozott a legtöbbször napsütötte szigeteken,

ahol még márciusban is 21 fok felett van a hőmérséklet. Azonban a hőfok a DANA miatt hatalmasat esett, alig érte el a 15 fokot. 

A helyieket megdöbbentette, hogy a Kanári-szigeteken havazott, sőt volt olyan nap, amikor borsó méretű jégeső esett.

A legtöbben viszont attól tartottak, hogy a hatalmas szél miatt az eső összekeveredik a szaharai homokkal és „véres eső” fog esni.

@miss3vid Así ha sido la evolución de la dana que afecta a la isla de Tenerife, desde las 8:00 a las 13:00 horas de hoy sábado 23 de marzo de 2024. #dana #santacruzdetenerife #tormenta ♬ sonido original - miss3vid

Forrás: DailyStar