Ezek a vidámparkok nagyon közel vannak, és óriási élményt nyújtanak

vidámparkok, Energylandia,  Lengyelország
Zator, Poland - July 21, 2018: Energylandia is an amusement park in Poland, located in Zator.
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Hazánkban a több kisebb élményparkon vagy éppen a szezonálisan kitelepült búcsú hangulatot idéző óriáskerekeken vagy dodzsemeken kívül nincs igazi vidámpark, ugyanis 2013. szeptember 30-án végleg bezárta a kapuit a veszteségesen működő 175 éves budapesti Vidámpark. Mi azonban most összegyűjtöttük a hazánkhoz legközelebbi vidámparkokat, amiket, ha hiányzik az adrenalin, vagy egy mesés élmény, érdemes meglátogatni.
Vágólapra másolva!

Family Park - Ausztria

 

Family Park, Ausztria. Fotó: Jana Kollarova / Shutterstock

A hazánkhoz legközelebbi vidámpark, azaz családi park egészen az osztrák-magyar határ közelében, a Fertő-tótól és Rust városától mindössze néhány kilométernyire van. Ausztria legnagyobb szabadidőparkja összesen 145 000 négyzetméteren várja a kikapcsolódni vágyókat, korosztálytól függetlenül, négy tematikus részlegen. Eljuthatunk a Kalandvárba, a Kalandszigetre, de játszhatunk a Farm udvarban és eltévedhetünk a Mesebeli erdőben is. Élmény- és vízi játszótér, mászókák és kötélpark, zenés színház, és körhinták is várják a látogatókat. A Mesepark immár 56 éve áll nyitva az érdeklődők előtt.

 

Gardaland - Olaszország

vidámparkok, Gardapark  Olaszország,
Gardaland, Olaszország
Fotó: Shutterstock

Ha esetleg az olaszországi Garda-tónál nyaralnánk, akkor mindenképp érdemes meglátogatni Olaszország legnagyobb vidámparkját. A hetedhétország szerint az 1975-ben megnyílt parkot évente 2,6 millió ember keresi fel. A vidámpark három tematikából épül fel, az egyik legkedveltebb látványossága a tengeri világot bemutató Sea Life Aquarium, ahol több mint 5000 tengeri élőlény látható. A másik népszerű helyszín a parkon belül a Legoland, ahol a legszebb olasz műemlékek legóból készült másolatai láthatók. A harmadik egység pedig a Gardaland Park, ami leginkább a kaland, az adrenalin, az álom és a fantázia különleges kombinációját kínálja.


 

Prater - Ausztria

vidámparkok, , Prater, Ausztria,
Prater vidámpark körhinta Bécsben, Ausztria fővárosában
Fotó: Shutterstock

A világ legrégebbi vidámparkja szintén Ausztriában, azon belül is Bécsben van. A Prater mindenki számára ingyenesen látogatható, azonban minden játéknál egyéni díjat kell fizetnünk. A vidámpark márciustól októberig fogadja a kikapcsolódni vágyókat, az óriáskerékkel a főszerepben. A rengeteg éttermi lehetőség mellett még az osztrák Madame Tussauds is itt találjuk.

 

Energylandia - Lengyelország

vidámparkok, Energylandia,  Lengyelország
Energylandia, Lengyelország
Fotó: Shutterstock

Az Energylandia Lengyelország legnagyobb vidámparkja, Budapesttől mindössze 400 kilométerre 123 attrakciót kínál 70 hektáros területen, minden korosztály számára, beleértve a gyerekeket, a tizenéveseket és a felnőtteket is. Az összesen hét zónából álló park, - Meseország, Családi Zóna, Extrém zóna, Water Park, Sárkányzóna, Aqualantis, Sweet Valley - a tematikus részlegeken kívül 28 hagyományos és interaktív játékkal, 9 színpaddal, és egy 7D mozival is igyekszik elkápráztatni az ide látogatókat.

 

Dalmaland - Horvátország

Horvátország legnagyobb csúszdája is a Zadartól nem messze levő biogradi élményparkban található. A Dalmaland ugyanis nem csak egy szokványos vidámpark, hanem egy Aquapark is egyben. A több mint 26 látványelemmel rendelkező vidámpark ötvözi az adrenalinnal teli túrákat a tematikus családi szórakozással.