Ebben a víziparkban annyi csúszda van, hogy bekerült a Guinness-rekordok közé – videó

Vágólapra másolva!
Egy városban számos Guinness-rekord található, azonban egy a vízipark az egyik legmerészebb mind közül. Elképesztő mennyiségű csúszdája van, amik közül néhány meghaladja a több száz méter hosszúságot és van ahol a csúszdák mellett ráják és cápák vesznek körül csúszás közben.
Vágólapra másolva!

Dubaj főként a luxusról ismert város. Itt található a világ egyik legmagasabb épülete is, a Burj Khalifa, ami már önmagában számos világrekordot döntött meg. Az épületben több lakó- és irodaház mellett rengeteg étterem is van, ahol a legmagasabb minőségű ételeket szolgálják fel.

Emellett Dubajban van a világ legmélyebb búvármedencéje, ami 60 méter mély.

Ez a medence nem csak a mélysége miatt különleges, ugyanis egy egész várost rejtőzik a 60 méteres mélységben.

@pubityearth IG/voyagefox_ This ride looks so fun! Leap of Faith, Atlantis Water Park, Dubai — #pubity#earth#waterpark#pov#dubai♬ original sound - Pubity Earth

2022-ben még egy Guinness-rekordot zsebelt be a város, ugyanis

itt található a világ egyik legnagyobb vízi parkja, ahol több mint 50 csúszda van.

Az 50 csúszda közé tartozik az Odyssey. Ez egy csepp alakú csúszda, ami körül örvénylik a víz és hatalmas erővel forog. Ezért csúszás közben a csúszdázók megtapasztalhatják a súlytalanság élményét.

A Shockwave-t az erő és a sebesség csúszdájának is szokták nevezni. A pálya 449 méter hosszú és egy sor sötét alagúton keresztül vezet.

A rengeteg csúszda közül kiemelkedő még a Zoomeramgo, ami 156 méter hosszú. Emellett a legextrémebb a Leap of Faith, ami kilenc emelet magas és esés közben cápákkal és ráják tömegeivel találkozhatunk.

Forrás: Mirror