Hátborzongató: így néz ki egy elhagyott vidámpark Cipruson

elhagyatott, vidámpark, ciprus, Lucky Star Park
This picture taken on July 13, 2023 shows a view of a derelict swing ride at an abandoned amusement park in Nicosia. Urbex falls within the umbrella of "dark tourism," a controversial form of tourism where enthusiasts visit places linked to disasters, tragedies, or wars. In Cyprus, many pose ethical questions over the practice, as urbex explorers visit abandoned buildings that are inaccessible to their owners due to the island's division and in recent years, this little-known practice has gained popularity on the small Mediterranean island, especially due to social media. (Photo by Amir MAKAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy ciprusi vidámparkot négy éve zártak be felújítás miatt, azonban a park azóta sem nyitott ki. A hely mára teljesen elhagyott lett. Azóta senki nem mert bemenni a park terület, mert az elhagyott vidámpark egészen hátborzongató látványt nyújt. Nemrégiben egy francia fotósnak volt bátorsága néhány fotót készíteni a parkról. Ezután a képeket megosztotta közösségi oldalán, ahol elmondta milyen ijesztő dolgokat látott.
Vágólapra másolva!

A Luky Star vidámparkot 2019-ben felújításra hivatkozva zárták be, azonban azóta sem nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A Dimitri Bourriau francia fotós volt négy év után az első ember, aki a félelmetes parkba merészkedett.

A fotóst telesen megdöbbentette az elhagyott park látványa.

Elhagyott ciprusi vidámpark. Forrás: AFP/Amir Makar

Dimitri instagram osztotta meg tapasztalatait és az ott készített képeit. Elmondta nagyon izgalmas volt látni a négy éve érintetlenül álló vidámparki játékokat. A fotós lebilincselő látványnak nevezte a földön fekvő hinta alkatrészeket.

A férfi elmondta a vidámparkról a helyi újságban olvasott, majd hozzátette az motiválta leginkább, hogy sok elhagyott parkot a tulajdonosok szétszednek, majd a játékok alkatrészeit eladják.

image

Itt viszont minden úgy maradt, ahogy négy évvel ezelőtt bezárt.

Még a rozsda sem tett bennük sok kárt, ahhoz képest, hogy nincsenek karbantartva, jó állapotban vannak az ottani játékok. Hozzátette azért sem nyúlt hozzá senki, mert a park egy szigeten van, amiről nehéz lenne elszállítani az otthagyott dolgokat.

image

Dimitri elmesélte a gyerekjátékoknak nagyon szomorú látványa volt. Elképzelte milyen lehetett mikor még nyüzsgő gyerekek játszottak rajtuk. Közösségi oldalán azt írja, mára már örömtelenek ezek a játékok.

Forrás: DailyStar.co