Utazás repülőgéppel, kisgyerekkel? Nem lehetetlen – mutatjuk, hogyan!

Vágólapra másolva!
Úgy tűnhet, hogy a repülőgépes kimozdulásokat, míg a gyerkőc kicsi, el kell felejteni. Hiszen hogyan is lehetne megoldani, pláne a hosszabb légvételű repkedéseket, úgy, hogy közben a gyermek sír, vagy éppen hangosan játszik? Ez azonban korántsem ennyire fekete-fehér, és mindenre, azaz erre az élethelyzetre is létezik kompromisszumos megoldás, amivel mindenki jól jár.
Vágólapra másolva!
Forrás: envato

Csak fokozatosan?

Igen, végül is ez a siker titka. Az valóban nem jó ötlet, ha a repülőjegy élből Dubaiba szól, mert egyből ennyire hosszú úttal kezdeni finoman szólva is őrült vállalkozás. Itt jegyezzük meg, hogy akadnak lurkók, akik a kezdetektől fogva nagyon élvezik a repülést, és viszonylag jól viselik még a hosszabb távok leküzdését is. De arányaiban ezekből az esetekből akad kevesebb. A többség igenis fél, előbb a géptől, aztán a tömegtől, végül nyilván a gép mozgásai, az esetleges turbulenciák, a légnyomásbeli különbségek sem tartoznak a könnyen tolerálható körülmények közé. Vagyis a fokozatosság elvét követve megéri előbb kimenni a reptérre, kicsit ismerkedni a környezettel, a kintről is hallható zajokkal, az érzékelhető tényezőkkel. Aztán jöhet az első út, ami minél rövidebb, annál jobb. Igaz, a túl rövid sem mindig célravezető, mert nincsen elegendő idő a megszokáshoz.

Magát a repülési élményt érdemes minél pozitívabb hatásokkal társítani. A kedvenc játék, mese jól jöhet, de a felszállást megelőző nézelődés is általában beválik. A figyelem elterelés sem elvetendő taktika, de sokszor a gyerkőcöket annyira lenyűgözi az első ijedelem utáni számtalan inger, hogy nincs szükség semmilyen egyéb fondorlatra.

Ha az első átélt repülésekhez pozitív érzések kapcsolódnak, akkor onnantól kezdve gyakorlatilag nyertes az ügy. Ahogy a lurkó nő, és egyre türelmesebb, azaz jelen esetben viszonylag hosszú ideig jól elvan a helyén, elfoglalja magát, akkor már következhetnek a távolibb célpontok is. Minél előbb megtörténik a hozzászoktatás, minél előbb megtapasztalja a gyermek, hogy tényleg nincsen mitől félnie, annál hamarabb nyílhat ki újra a nagyvilág égboltjának kapuja.

Honnan, hova, hogyan?

Forrás: envato

A három legfőbb kérdés, ha már megérett az indulás iránti családos vágy, hogy hova szóljon a jegy, honnan érdemes beszerezni, és főképpen hogyan, annak érdekében, hogy a költségvetés se érezze meg a beruházást. Nos a honnan kérdésre a legegyszerűbb megadni a választ: az eSky a létező legjobb alternatíva, mert a gyors, hatékony, egyszerű, és könnyű vásárláson túl még a szállásfoglalás is pikk-pakk megoldható. A hova a fenti irányelvek mentén viszonylag tempósan kitalálható: eleinte, ha kis hazánk az indulás helyszíne, akkor az európai fővárosok például kitűnő célpontok.

Végül marad az a dilemma, hogy hogyan vásárolhat olcsó repülőjegyet öt lépésben? S bár ez már egy jóval összetettebb felvetés abszolút nem megválaszolhatatlan. A legfontosabb az öt lépésből az előre tervezés. Ha van rá mód, akkor megéri jó előre kitalálni a célt, és előre megvenni a jegyet, mert ez határozottan takarékos stratégia. Aztán a fapados ajánlatok mindig olcsóbbak, s ami külön jó hír, hogy ez napjainkban semmiféle minőségbeli aggályt nem vethet fel. A poggyász minimalizálása is gazdaságos megfontolás, bár az tagadhatatlan, hogy kis gyermekkel együtt utazva az alapvető felszerelés aligha redukálható le egyetlen megtömött hátizsákra. Ezen kívül az akciózásokat is megéri figyelni, mert ezeknek köszönhetően további súlyos tízezrek maradhatnak a konyhán.

Forrás: envato

Mindent összevetve tehát egyáltalán nem nehéz feladat egy igazi, hamisíthatatlan családi kiruccanást összehozni, mégpedig kis gyerkőccel egyetemben – mindenki elégedettségére.