Díjat kapott a Hankook a GKM-től

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Hankook Tire Magyarország Kft. kapta "Az év legnagyobb új befektetője" oklevelet az idén; az elismerést Kóka János leköszönő gazdasági miniszter adta át hétfőn Budapesten. Az ITDH Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. 2004-ben kezdeményezte "Az év befektetője" oklevél alapítását, amelyet első alkalommal 2005-ben adtak át.

Az oklevél azon befektetők tevékenységének elismerése, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdasági fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez. Az idén a Gazdasági Minisztérium által felügyelt szakértői bizottság a tavalyi évben végzett tevékenységet díjazta hat kategóriában.

"Az év legnagyobb újraberuházó vállalata" oklevelet az Audi Hungaria Motor Kft.-nek ítélték oda. A legtöbb új munkahelyet teremtő cég a Denso Gyártó Magyarország Kft. lett, az év legnagyobb regionális központját a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. hozta létre. A "K+F együttműködésért" oklevelet a Knorr Bremse és a Budapesti Műszaki Egyetem kapta, "Az év befektetőbarát ipari parkja" elismerést pedig a Nyíregyházi Ipari Park képviselője vehette át.

Az ünnepségen Kóka János elmondta: az elmúlt három évben 45 nagyberuházást hajtottak végre Magyarországon, amelyek összértéke mintegy 712 milliárd forint. A befektetések közvetlenül 21 ezer, közvetve pedig 60 ezer új munkahelyet hoztak létre.