Komár Laci bácsi segít Marót Vikinek

Vágólapra másolva!
A Banánhéj című tévéműsor házizenekara, a Nova Kultúr énekesnője beszélt Nacsa Olivérrel való kapcsolatáról, valamint arról, milyen körülmények között találkozott nagy példaképeivel, Dollyval, Szaxi Maxival és az általa csak Komár Laci bácsinak nevezett magyar Elvisszel. A érdeklődők emellett Marót Viki szocdiszkóban utazó együttesének alapvető értékeivel is megismerkedhettek.
Vágólapra másolva!

Jellemeznéd a zenét, amit játszotok? (coll)
- Alapvetően retro a műfaj neve, nem nosztalgiazene, hanem bizonyos autentikus elemeket felhasználva játszunk modern alapokra helyezett régi slágereket. Akit kicsit bővebben érdekel, az megvásárolhatja az Engem nem lehet elfelejteni című nemrég megjelent hanghordozónkat, amely kapható a lemezboltokban.

Nem annyira újdonság az, amit csináltok. Van egy zenekar - azt hiszem, angol - , a Mike Flowers Pops, akik mai számokat hangszereltek az ötvenes, hatvanas évekre. Ismeritek? (csodabufe_retro)
- Ismerünk ilyen zenekart - egy szóval nem állítottuk, hogy világszinten újdonság, amit csinálunk. Az Axel Boys Quartett szintén hasonló zenét csinál, de ők is pont az inverzét, nem régi dalokat hangszerelnek újra, hanem új dalokat régiesítenek - kicsit más a koncepció.

Miért épp Nova Kultúr a zenekar neve? (yellowstone)
- A Nova sok mindent jelent: újat, és ugye Novai Gábor miatt is szerepel a nevünkben. De még ugye, van a Casanova, a Supernova, a Bossanova - szóval, sok nova van, a kultúrzenekar pedig eredetileg tánczenekarnak indult, de végül azért döntöttünk a kultúr mellett, mert jobban kifejezi azt a stílust, amit a zenekar játszik, legyen az szocdiszkó, szoc'n' bass, művházdzsessz - nem összekeverendő az agrárdzsesszel :) - és nem utolsósorban az adott korszakot is jobban fémjelzi. Gondoljunk csak a recsegő mikrofonokra, transzparensekre, emelvényekre, kultúrestekre, esztrádshowkra - ezt a hangulatot próbáltuk visszaadni a névválasztással is.

A Novait évekig nem lehetett sehol se látni. Jól emlékszem? Honnan jött az ötlet, hogy most pont egy ilyen pro-nosztalgikus zenét csináljon? (Coll_Gate)
- Novai Gábor mindig bizonyos formában jelen volt a zenei palettán, hol előadóművészként, hol zeneszerzőként, hol producerként. Ez az ötlet elég régóta érlelődik, és most sikerült megfelelő formába önteni. Egyébként én ezeket a dalokat énekeltem pici koromtól, és el sem tudtam volna képzelni, hogy esetleg valami mást csináljak, mondjuk tucc-tucc zenére énekeljek.

Miért nem játszanak punkzenét? (jancsi_14)
- Bár az öltözködésemre gyakran mondják, hogy punk vagyok, egyelőre nem szeretnénk Nova Punk zenekart.