Pogány Éda: "Nem lövünk pepsis bábukra"

Vágólapra másolva!
Néhány tévhitet is eloszlatott a Vendégszobában Pogány Éda, a Coca-Cola Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója, mialatt olvasóink kérdéseire válaszolt. Szóba került még az egészséges életmód, az eladási statikszikák alakulása és persze a kokain.
Vágólapra másolva!

Milyen új termék várható a közeljövőben? [Maxi Jazz]
- Az egészséges életmód egyre inkább elterjedőben van, ehhez igyekszünk alkalmazkodni termékválasztékunkkal. A fókuszban a cukormentes szénsavas üdítőitalok, vizek és gyümölcslevek lesznek.

A Coca-Cola az egyetlen, amely még valódi kólát árul, tehát terméke koffeint is tartalmaz. Az egészséges életmód azt is jelenti, hogy ez is megszűnik? [aki_keres_talál?]
- A legtöbb kólaízű szénsavas üdítőital tartalmaz koffeint, ami egy kiegyensúlyozott életmódban igen jól beilleszthető egy adott egyén étrendjébe. Sokan vannak, akik ezt kifejezetten igénylik, szeretik. A Coca-Cola Magyarország ma az alkoholmentes italok piacán minden kategóriában kínál frissítőt, az ásványvizektől a gyümölcsleveken át a szénsavas üdítőkig, mindenki kiválaszthatja az életmódjának és aktivitási szintjének, életkorának és igényeinek megfelelőt.

A fogyasztói szokások változásaira mennyire gyorsan lehet reagálni? A tudatos vásárló most inkább a természetes alapanyagokra esküszik. [Soulman]
- Nagyvállalatról lévén szó, sokáig tarthat, míg a termékfejlesztés eljut odáig, hogy az általunk elvárt legjobb minőségű termékeket tudjuk a fogyasztóinknak nyújtani. Ez elsősorban a buborékos üdítőitalokra vonatkozik, mert a NaturAqua természetes ásványvizünk és Cappy gyümölcsleveink ma is kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak.

A Burn beváltotta a hozzá fűzött reményeket? Mennyire szeretik a fiatalok a többi energiaitalhoz képest? [DJFRANKY]
- Korai még beváltott reményekről beszélni, de a bevezetés igen sikeresnek mondható ez idáig. Sokan vannak, akik kedvelik a Burn ízét, és örülnek a változatosságnak az energiaitalok piacán is.

Mit lehet azokkal a kólákkal tenni, amelyek lejárt szavatosággal vannak az automatákban? Nem eggyel találkoztam már... [moderator 113]
- Fel kell hívni a palack címkéjén található fogyasztóvonalat és be kell jelenteni. Az automatán is található telefonszám, itt is be lehet jelenteni, és lehet kérni, hogy frissítsék a készletet.

Igaz, hogy a NaturAqua régen sima csapvíz volt, buborékkal? [Casperke]
- Nem, a NaturAqua a legjobb minőségű ásványvizek közé tartozik ma Magyarországon, a fenti tévhitet a Bonaquával kapcsolatban hallhatta, mintegy négy évvel ezelőtt.

Igaz, hogy pepsis bábura lőnek vállalati tréningeken? Mennyire súlyos a harc? [texo]
- Nem, ez nem igaz, egyáltalán semmire és senkire nem lövünk vállalati tréningeken :). A versenyhelyzet a piacon igen kemény, ez elsősorban a boltokban a polchelyért, hűtők elhelyezéséért és belistázásért, valamint másodlagos kihelyezésekért folyik.

Állítólag megegyeztek a háttérben, hogy nem harcolnak egymás ellen, úgyis a vásárló fizet... [texo]
- Amint említettem, nem harcról, hanem versenyről van szó, egyben a fogyasztók kegyeiért is. Ez mindennapi fogyasztási cikket forgalmazó cég esetében így van, végül is a kereslet határozza meg a termékválasztékot és a piacot.