Pósa Árpád: A kedvesemet csak én fotózom

Vágólapra másolva!
Pósa Árpád, a Playboy magazin főszerkesztője elmondta: minden nő exhibicionista, ám abban, hogy a lap által kiszemelt hölgy elfogadja-e az ajánlatukat, sok más tényező is közrejátszik. Szerinte az eltérő szexuális orientáció önmagában nem kizáró ok, de Kismocsok és Rita fotóit nagy valószínűséggel már nem közölné a lap. Nem annyira a tökéletes szépség számít, sokkal inkább az, mi vagy ki érdekli a leginkább az olvasókat.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]- Mióta űzöd a szakmát? (David0ff)
- Körülbelül 20 éve foglalkozom újságírással, a Playboynál 3 éve dolgozom.

- Milyen érzés egy ilyen népszerű lap főszerkesztőjének lenni? Sok munkával jár? (Rysher)
- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jó. Három év után is el-elcsodálkozom, hogy ott a nevem az impresszumban. A számtalan előnye mellett mindössze egyetlen hátránya van: hogy sok munkával jár - ugyanis nem csak a piac, hanem a kiadó elvárásainak is meg kell felelni a profit tekintetében. De ezzel sincs gond.

- Hogyan kerül be valaki az újságba? Ügynökségen keresztül, vagy egyszer csak meglátsz valakit, és azt mondod: na, őt le kell fotózni? (cool)
- Mindkét út lehetséges. Időnként ügynökségek szerveznek válogatást a részünkre, önjelöltek is vannak, és a júliusban ismét induló az év playmate-je versenyünkön is sok modell tűnik fel. De megesik az is, hogy a strandon odalépek egy szép lányhoz, és meghívom egy tesztfotózásra.

- Miért van tele az újság szőkékkel?
- Sok képanyagot veszünk át Amerikából, és ott valóban gyakran fotóznak szőke lányokat. Időnként még mi is, így aztán lehet, hogy sok van belőlük, de szemmel láthatóan érdeklik az olvasóinkat.

- Mit gondolsz, mennyire sikerült az eredeti Playboy stílusát, mondanivalóját a magyar változatban is megvalósítani? (kakksi_away)
- Az eredeti magazin üzenetét nekünk a honi körülményekhez viszonyítva kell megvalósítanunk. Figyelembe véve, hogy az ún. férfi-életmódmagazinok listáján előkelő helyezést értünk el, vélhetően sikerült ezt a feladatot megoldani.

- Szeretnék kérni valamit! Szeretnék bekerülni a következő számba. Küldjek képet? (m-a-n-c-s)
- Bátran küldhet képet, a cím: 1033 Bp., Hajógyári sziget 213.

- Körülbelül mennyit kaphat egy "amatőr", ha bekerül az újságba? (zsuzsiredcat)
- Sajnos, a modellek honoráriumáról nem áll módomban beszélni, mivel ez az ő keresetük. Remélem, megérted.

- Ezek a lányok mind jól szituáltak, vagy vannak köztük utcalányok is? (cool)
- A Playboyban megjelenő lányok nem mind jól,szituáltak, vannak köztük tanulók, banki alkalmazottak vagy más területen dolgozók. Tudomásom szerint utcalányok nincsenek ebben a körben.

- Neked minden esetben jó véleménnyel kell lenned a modellekről, vagy az is előfordul, hogy valami "jóakaró" ajánlja be hozzátok az illetőt? (hakapepsi)
- Még nem volt rá példa, hogy valaki külső nyomásra került volna be a lapba. Minden esetben a művészeti vezetőnkkel és a fotóproducerünkkel együtt döntjük el, kiről készül képanyag.

- Volt már a munkádból adódó kapcsolatod? Akár szexuális, akár egyéb jellegű? (Psicho)
- Több baráti kapcsolatot köszönhetek a munkámnak, mind aktmodelljeink közül, mind interjúalanyaink közül.

- Ön is jelen van a fotózásokon? (mimoza)
- Javarészt igen, amikor egy sztárt fotózunk, akkor az ő megnyugtatása érdekében ajánlott a jelenlétem, legalább a fotózás elején.

- Vannak más előnyei is annak, ha valaki a Playboy főszerkesztője? Csak mert Hugh Hefner elég jól csinálja. (hey)
- Hugh Hefner a szellemi atyja és alapítója is a lapnak. Sőt, az amerikai szexuális forradalom egyik vezéralakja. Manapság az újságot készítő emberek nem kötelezően követik egy playboy életstílusát. Mi elsősorban újságírók, szerkesztők vagyunk.

- Ismered a "nagy" Hugh Hefnert? Ha igen, akkor mesélj róla, ha nem, akkor miért nem? (hey)
- Három évvel ezelőtt, egy Santa Monicában megtartott Playboy-konferencia keretében volt szerencsém részt venni egy kerti partin, Hefner Beverly Hills-i villájában. Olyan embernek ismertem meg, aki az élete minden másodpercében rendkívül pontosan tudja, hogy mit akar csinálni, és akinek már sok újat ez a világ nem tud mutatni. Biztos vagyok abban, hogy nem lehet egyszerű vele dolgozni, mert végtelenül precíz munkát vár el a kollégáitól. Szerencsére közvetlen napi kapcsolat nincs is közöttünk.