Alonso és a népszerűség átka

Vágólapra másolva!
Spanyolország egyik legnépszerűbb embere manapság egyértelműen Fernando Alonso. A spanyol forma-1-es világbajnokot a tenyerükön hordozzák a rajongók, de mint a pilóta elmondta, hátránya is van a nagy sztárságnak.
Vágólapra másolva!

Spanyolország szerte, de főként Barcelonában van mit ünnepelnie az embereknek az utóbbi napokban. Fernando Alonso alig egy hete nyerte meg a Spanyol Nagydíjat, amivel kb. 130.000 embernek okozott felejthetetlen élményt. A labdarúgás szerelmesei is a mennyekben érezhetik magukat, miután szerdán az FC Barcelona csapata elhódította a Bajnokok Ligája trófeát.

A spanyol pilóta tehát fürdik a dicsőségben, mivel pályafutása első hazai sikerét aratta a Circuit de Catalunya-n. Alonso azonban nem mindig élvezi azt, hogy a rivaldafényben van. A sport- és a magánélet közti határ egyre vékonyabb lesz Alonso esetében, ami egyáltalán nem tetszik a 24 éves pilótának: "Van egy Alonso, aki sportoló, és van egy, aki teljesen normális polgár. A versenypályákon kívül én az utóbbit szeretném megtestesíteni."

"Nem akarom azt, hogy az emberek a magánéletemnek is részesei legyenek, elégedjenek meg a versenyzői énemmel. Ha megkérdezik, hogy hol fogom tölteni a következő szabadsádomat, akkor azt válaszolom, hogy az Északi-sarkon"- mondta a népszerűség árnyoldalait nyögő Alonso.

"Egyszerűen nem tudok elmenni a hegyekbe biciklizni, vagy Ovideóba focizni a barátaimmal anélkül, hogy a sajtó munkatársai ne kíváncsiskodnának. Számomra az lenne a legjobb, ha az emberek csak a munkám során halmoznának el a szeretetükkel. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem élhetem nyugodtan a magánéletemet. Néha szeretnék láthatatlan lenni!"

De Alonso sem lehet láthatatlan, és már a hétvégén nagy feladat vár rá, hiszen Sevillában a tavalyi évhez hasonlóan a Renault bemutatót tart. Ide óriási tömeget, mintegy 250.000 embert várnak a szervezők. De Alonsónak nem is az ilyen programokkal van problémája, sokkal inkább az bosszantja, hogy például egy étterembe csak úgy tud elmenni vacsorázni, ha az egészet kibérli és lazáratja...