Ecclestone a legvastagabb a Forma-1-ben

Vágólapra másolva!
Továbbra is Bernie Ecclestone a leggazdagabb a Forma-1-ben, ám a száguldó cirkuszban második szezonját futó Red Bull vezér, Dietrich Mateschitz sem sokkal "szegényebb" a britnél.
Vágólapra másolva!

Azzal, hogy Ecclestone még márciusban túladott a SLEC Holdingon, a motorsporttal foglalkozók közt a leggazdagabb emberré vált. A 75 éves brit vagyonát 3,273 milliárd euróra becsülik, amivel a vonatkozó lista élén áll. Mögötte pár millió euróval lemaradva következik az energiaital-gyáros Mateschitz, aki a Red Bull Racing és a Toro Rosso többségi tulajdonosa is egyben. Az ő vagyona majdnem eléri a 3 milliárdot.

Ecclestone és Mateschitz mellett még két milliárdos van a Forma-1-ben. A Midland istálló tulajdonosa, Alexander Schnaider a maga 1,197 milliárdjával a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a negyedik helyet a McLaren csapat résztulajdonosa, Mansour Ojjeh szerezte meg.

Az adatokat azonban csak becsléssel határozták meg a szakértők, tehát valószínűleg nem minden estben fedik a valóságot. A tízes lista érdekessége, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher gazdagabb, mint a Ferrari elnöke és egyik résztulajdonosa.

A Forma-1 tíz leggazdagabb embere:

01. Bernie Ecclestone (a Forma-1 résztulajdonosa/3.273 millió euró)
02. Dietrich Mateschitz (a Red-Bull résztulajdonosa/2.953)
03. Alexander Shnaider (a Midland tulajdonosa/1.197)
04. Mansour Ojjeh (a McLaren résztulajdonosa/1.116)
05. Mari Hulman George (Indianapolis tulajdonosa/797)
06. Patrick McNally (az Allsport igazgatója/678)
07. Michael Schumacher (a Ferrari pilótája/359)
08. Piero Ferrari (a Ferrari résztulajdonosa/338)
09. Luca di Montezemolo (a Ferrari elnöke/318)
10. Ron Dennis (a McLaren csapatfőnöke és résztulajdonosa/174)