Da Matta elhagyta a kórházat

Vágólapra másolva!
Cristiano da Matta maradandó sérülés nélkül megúszta a több mint egy hónappal ezelőtt történt súlyos balesetét, mikor tesztelés közben frontálisan ütközött egy pályára betévedő szarvassal. A brazil versenyző a hírek szerint már el is hagyta a kórházat.
Vágólapra másolva!

A brazil versenyző, aki 2003-ban és 2004-ben a Toyota Forma-1-es csapatát erosítette, három hete hatalmas balesetet szenvedett, mikor tesztelés közben teljes sebességgel egy pályára tévedő szarvasnak ütközött a Road Amerikán. Da Mattát súlyos koponyasérülésekkel szállították a Theda Clark Kórházba, ahol azonnal meg is műtötték.

A harminckét esztendős versenyző állapota hétről hétre javult, orvosai pedig már akkor megnyugodtak, mikor hetekkel ezelőtt elkezdett beszélni.

A Champ Car főorvosa, Dr. Chris Pinderski folyamatosan kapcsolatban volt da Matta orvosaival, és minden egyes részletről tájékoztatta a nagyközönséget. A főorvos a héten pedig már arról is be tudott számolni, hogy a brazil versenyző elhagyhatta a kórházat, és megkezdhette rehabilitációs programját.