Massa nyitotta az élen a téli teszteket

Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa végzett az élen a téli tesztek nyitónapján a spanyolországi Barcelonában, ahol a teljes mezőny megismerkedhetett a Bridgestone vadonatúj fejlesztésű abroncsaival.
Vágólapra másolva!

Egyhónapos szünet után ismét felbőgtek a motorok, és a mai nappal kezdetét vette a holtszezon első tesztprogramja. A Spyker-MF1, illetve a Toyota kivételével a teljes mezőny pályára gördült a spanyolországi Barcelonában.

A jelenlévő csapatok a Bridgestone új fejlesztésű abroncsait használták, így nem csoda, hogy a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerezte meg az első helyet a tesztek nyitónapján, ugyanis az olaszok jókora tapasztalattal rendelkeznek a japánok termékeiről. Felipe mellett a csapat tartalékversenyzője, Luca Badoer is pályára gördült, ő a harmadik lett.

A Ferrari duója közé a McLaren tesztversenyzője, Pedro de la Rosa ékelődött be, aki mindössze csak három tizedmásodperccel maradt el Massától, miközben csapata első alkalommal próbálhatta ki a Bridgestone termékeit.

De la Rosa mellett a McLaren jövő évi versenyzője, a GP2-es széria idei bajnoka, Lewis Hamilton is megkezdte a munkát, aki 63 megtett körét követően végül a hatodik helyen végzett. A brit versenyző napja nem kezdődött valami fényesen, már első köreit követően megállt alatta a McLaren, ám miután a szerelők kijavították a mechanikai meghibásodást, tovább tudta folytatni a munkát.

A BMW Sauber versenyistálló szintén első alkalommal próbálhatta ki a Bridgestone gumikat - leszámítva azt, hogy a hétvégén már tesztelhetett a japánok termékeivel. A német-svájci alakulat remekül teljesített, Nick Heidfeld a negyedik, míg márkatársa, Roberet Kubica a hetedik helyre repítette az F1.06-ost.

A Honda, a Renault, a Toro Rosso, a Red Bull, illetve a Super Aguri is teljesítette első tesztprogramját, miután Bridgestone-ra cserélte Michelin abroncsait.

A Honda szokásához híven egy feketére festett átmeneti autóval kezdte meg a munkát, míg a Super Aguri "új" autója úgy tűnik, szinte hajszálra azonos a Honda tavalyi modelljével, ami miatt akár fel is szólalhatnak majd az ellenfelek.

A Super Aguri színeiben Anthony Davidson, a Red Bull Racingnél pedig Mark Webber is bemutatkozott.

Mindössze kétszer állították meg a mai tesztet Barcelonában, délelőtt Hamilton, délután pedig Robert Kubica meghibásodott autója miatt.