Schumacher nem jött ki Dennisszel

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher elárulta, a McLaren csapatvezetője, Ron Dennis személye miatt nem versenyzett soha a Mercedes-Benz motorokkal hajtott istállónál, noha a stuttgarti autógyártó segítségével került a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a német versenyző a Mercedes-Benz felkaroltjaként bontogatta szárnyait a kisebb szériákban, és a nagyvállalat segítségével került a Forma-1-be, mindenki azt gondolta, Michael egy nap a McLaren-Mercedes versenyistállóhoz igazol, melyre végül soha nem került sor.

Bár Schumacher eddig soha nem beszélt ennek okairól, visszavonulását követően elárulta, Ron Dennis személye miatt nem szerződött le a McLarennel, máskülönben biztosan a Mercedes-Benznél maradt volna.

"Bevallhatom, hogy többször is tárgyaltam a McLaren és a Mercedes illetékeseivel, például 1995-ben, Monte-Carlóban is volt egy megbeszélésünk, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem jövünk ki egymással" - mondta Schumacher, aki azt is hozzátette, nem a Mercedes, sokkal inkább a McLaren vezetősége miatt nem kötött szerződést a brit bázisú csapattal.

"A McLaren miatt, azon belül is Ron Dennis személye miatt hiúsult meg a szerződés. A Mercedesszel minden a legnagyobb rendben ment volna, és biztos vagyok benne, hogy közös nevezőre juthattunk volna, azonban Ron Dennis közbeszólt" - folytatta Schumacher a Suddeutsche Zeitung c. lapnak adott nyilatkozatában.

A hétszeres világbajnok cáfolta azon híreszteléseket is, melyek szerint azért nem tudott megegyezni a McLarennel, mert a brit alakulat nem garantálta volna neki, hogy első számú versenyző lesz a csapatban.

"Soha nem hajtottam erre, sem írásban, sem szóban" - mondta. "Én úgy gondolom, hogy a csapattársaknak egyenlő feltételekkel kell megkezdeniük az évet, és aki a szezon során jobban teljesít, azt kell a későbbiekben előnyben részesíteni."