Megkezdődött a tesztelés Valenciában

Vágólapra másolva!
A Williams és a Spyker hétfőn megkezdte utolsó téli tesztprogramját a spanyolországi Valenciában, hogy minden tekintetben felkészülten érkezhessen meg a szezonnyitó nagydíjnak helyet adó Melbourne-be.
Vágólapra másolva!

Miközben a mezőny nagyja Bahreinbe utazott az eheti tesztek helyszínére, a Williams és a Spyker a spanyol pályán folytatta tovább a felkészülést az idei évre.

A grove-i bázisú alakulat nyitotta ez élen az eheti teszteken Valenciában, ahol Kazuki Nakajima állt az élre 1:12.953-as idejével. A fiatal japán versenyző, aki miatt egy alkalommal meg kellett állítani a tréninget, mikor kicsúszott a pályáról, márkatársát Alexander Wurz-cot előzte meg. A Williams számára azonban nem volt túl produktív a mai nap, ugyanis két versenyzője összesen alig futott 50 körnél többet.

A Spyker tesztpilótái, Giedo van der Garde és Adrian Valles először próbálhatták ki az új F8-VII-est. A holland sofőr bizonyult a leggyorsabbnak hármójuk közül, akit a csapat versenyzője, Adrian Sutil követett. A spanyol Valles volt a nap leglassabbja, aki 49 kör megtételét követően három tizedet kapott Sutiltól.