Ron Dennisé lehet a Prodrive

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive vezetője, David Richards már most megerősítette, hamarosan visszavonul a háttérbe. Helyét egyes források szerint a McLarentől idővel távozó Ron Dennis veszi majd át a jövőben.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a McLaren két részvényese, Ron Dennis és Mansour Ojjeh hosszas tárgyalássorozat után, január elején sikeresen megegyezett a Bahreini Mumtalakat Holdinggal, melynek értelmében a cégóriás átvette a Forma-1-es csapat részvényeinek 30 százalékát, újabb pletykák láttak napvilágot.

Jelenleg a DaimlerChrysler 40, a Mumtalakat Holding 30, míg Dennis és a TAG Group SA a részvények 15-15 százalékát birtokolja. Ez azt is jelenti egyben, hogy Dennis eddigi 30 százalékos részesedése a felére csökkent, amely azt a feltételezést erősíti, hogy a brit szakember valóban azt tervezi, hogy eladja maradék részvényeit a Mercedes-Benznek, még mielőtt végleg kiszállna a sportból.

A legfrissebb értesülések szerint a felek már meg is kezdték a tárgyalásokat a háttérben. Megbízható források szerint Dennis és üzlettársa, Ojjeh egy eddig nem ismert határidőt szabott a DaimlerChryslernek a maradék részvények felvásárolására. Igen ám de, ha addig nem hajtják végre a tranzakciót, akkor más befektetőnek, nagy valószínűséggel a Mumtalakat Holdingnak adják el részvényeiket, mellyel a Bahreini Királyság 60 százalékos részvénycsomagjával átvehetné az irányítást.

A McLarenhez közel álló források szerint a Mercedes-Benz már meg is egyezett David Richards csapatával, a Prodrive-val, miszerint a német autógyártó látja majd el a mezőny leendő tizenkettedik csapatát karosszériákkal és motorokkal a 2008-as idénytől. Az sem kizárt, hogy idővel Dennis és esetleg Ojjeh veszi majd át a csapat irányítását, miután Richards végleg kivonja magát a forgalomból. Így tehát, ahogy arra számítani is lehet, valóban a Prodrive lehet majd a Mercedes B csapata a Forma-1-ben.