Sutil bízik a Spyker új autójában

Vágólapra másolva!
Adrian Sutil biztos benne, hogy még rengeteg erő lakozik a Spyker vadonatúj versenygépében, és gyorsulni fog az F8-VII-es modell, miután az elmúlt héten megrendezett barcelonai teszteken egyenletesen teljesített.
Vágólapra másolva!

Az egyedi sportautók gyártására specializálódott holland cégóriás volt az egyedüli a mezőnyben, amely a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíj óta nem gördült pályára.

A Spyker az elmúlt héten kezdte meg új autójának tesztelését, melyben már a Ferrari V8-as motorja dobogott. A versenyzőknek és a szakemberekben most nyílt először alkalmuk kipróbálni a 2007-es Bridgestone-okat, és bár sok volt még az ismeretlen tényező, elégedetten nyilatkoztak az új autóról.

"Bár még túl korai lenne bármit is mondani, véleményem szerint hatalmas erő lakozik az új autóban" - mondta Sutil a csapat hivatalos weboldalán. "Azonban mivel még kevés adat áll a rendelkezésünkre az új gumikról, egyelőre küszködünk azok felmelegítésével. Ez mindenki számára nehézségeket okozott, különösen nekünk, akik a szezonzáró óta nem teszteltünk. A többiek már javában tesztelik a gumikat, azonban nekünk nem csak az új autóval, hanem az új abroncsokkal is meg kell ismerkednünk. Nem lesz egyszerű, de a legjobb tudásunk szerint fogunk dolgozni."

"Természetesen még rengeteg munka vár ránk, sok dolgot ki kell még próbálnunk a motorral, a rendszerrel, és még számos elemmel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy Valenciában már tisztább képet kaphatunk arról, hol is állunk a mezőnyben. Véleményem szerint folyamatosan javulhatunk, és zárkózhatunk fel a többiekre. Keményen fogok dolgozni, és hajtom majd a többieket" - tette hozzá az újonc német versenyző.