Coulthard jövőre is a Red Bull sikeréért küzdene

Vágólapra másolva!
David Coulthard a mezőny legidősebb tagja, ám a 36 éves skót a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon elért ötödik helyével bizonyította, hogy még mindig a legjobbak közt a helye. A Red Bull Racing versenyzője jövőre is jelenlegi csapata szerelését öltené magára.
Vágólapra másolva!

Coulthard már többször elmondta, hogy elege van a korát firtató kérdésekből, de a Barcelonában nyújtott teljesítményével valószínűleg a kritikusokat egy időre ismét sikerült elhallgattatnia.

DC tehát nemhogy öregnek nem érzi magát, de még mindig hosszútávra tervez a Forma-1-ben. A Red Bullal kötött szerződése idény végén lejár, de a skót szívesen hosszabbítana. Az osztrák gárda másik pilótája, Mark Webber eddig rendre gyorsabb volt csapattársánál, ám a pontokat mégis Coulthard szállította. Pilótákban egyébként nincs hiány az energiaitalos csapat háza táján, hiszen a Toro Rossóval botladozó Vitantonio Liuzzi is bevethető lenne a tapasztalt sofőr helyén.

Coulthard egyelőre azonban hallani sem akar erről: "Természetesen maradni szeretnék. Kemény munkát végeztem eddig is a csapatnál, miért hagynám félbe? Nem látok erre okot. Tovább akarom csinálni, hiszen remek csapat alakult ki itt a Red Bullnál. Nagyot léptünk előre az utóbbi időben, és évvégéig még tovább fejlődhetünk."

"Sokat kell még dolgoznunk, de be akarjuk magunkat betonozni a Ferrari és a McLaren mögött"- vázolta fel a csapat nagyra törő terveit Coulthard. A skót pilóta szándékai tehát világosak, a szerződtetésével kapcsolatos utolsó döntést viszont a csapat fogja meghozni.