Button még mindig optimista

Vágólapra másolva!
A Honda istálló idén versenyen eddig még egyszer sem tudott a tizedik helyezésnél jobb eredményt felmutatni. A csapat pilótája, Jenson Button azonban már a legutóbbi futamon, Monacóban is látott biztató jeleket, a nagy áttörést pedig a július elsején sorra kerülő Francia Nagydíjra várja.
Vágólapra másolva!

Az RA107-es modellnek vannak gyengeségei, ez már több alaklommal is bebizonyosodott. A csapat azonban éjt nappallá téve dolgozik, és ennek a brit szerint már látható jelei is vannak.

"Élvezem a vezetést, még akkor is, ha nem tudjuk a lépést tartani az élen álló srácokkal."- mondta Button Montrealban arra a kérdésre válaszolva, hogy nem ment-e el a kedve a sikertelenség miatt. "De most ezzel az autóval kell versenyezni, ezen kell dolgoznunk, nincs más választásunk."

"A mezőny idén nagyon együtt van, mindenki nagyon versenyképes. Mi pillanatnyilag nem vagyunk túl erősek, de az élen álló hármas, a McLaren, a Ferrari és a BMW mögött a többiek egy csoportot alkotnak, igaz, mi itt is inkább hátrébb vagyunk, pedig természetesen jobb szeretnénk mi is az élen lenni."

"Monacóban az időmérőn szerencsénk volt, a futamon pedig többre lettünk volna képesek, de sajnos nem sikerült pontokat szereznünk. De 19 autó ért célba, és mi a középmezőnyben végeztünk, ami számunkra már nagy előrelépés, főleg úgy, hogy nem is a legjobb taktikát választottuk"- tekintett vissza kicsit Button.

"Az igazán nagy javulás viszont véleményem szerint majd Franciaországban fog jelentkezni. A kanadai futam nagyon jó fékbeállításokat igényel, bíznod kell az autódban. Monaco előtt biztosan nem vártam volna ezt a futamot, de most már tudom, hogy sokkal jobban vezethető a versenygép, így akár jó eredményt is elérhetünk a hétvégén."

Button optimizmusát táplálhatja, hogy a hondás pilóta Kanadában remekül szerepelt a múltban. 2004-ben a második helyről indult és harmadik lett, 2005-ben pedig ő szerezte meg a pole pozíciót: "Montrealban általában jól sikerülnek a kvalifikációim, de tudom, itt általában a versenyen dől el minden."

"Szép lenne, ha pontokat szerezhetnénk, de ez pillanatnyilag nagyon nehéznek tűnik. A konkurencia roppant erős és megbízható. De meg kell próbálnunk jobban szerepelni, mint Monacóban, de ha mindent kihozunk magunkból, akkor már elégedettek lehetünk"- fejezte be Button.