A McLaren még mindig tart a Ferraritól

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Nagydíj még hátravan ugyan, de a McLaren istálló már azon munkálkodik, hogy még inkább javítson autóin a július 1-jei Francia Nagydíjra. A wokingi csapat egyelőre meggyőző fölénnyel vezeti a konstruktőrök bajnokságát a Ferrari előtt, ennek ellenére tovább fejlesztenek.
Vágólapra másolva!

A Ferrari két legutóbbi futamon bemutatott gyengébb szereplése ellenére, a McLaren nem ül zsebre tett kézzel. Martin Whitmarsh ügyvezető igazgató szerint a halványabb teljesítmény ellenére sem szabad leírni az olasz istállót, amely továbbra is a legnagyobb ellenfél, de a BMW személyében egy új trónkövetelővel is szembe kell nézniük.

A McLaren 2007-ben mindenképpen világbajnokságot akar nyerni, így éjjel-nappal azon dolgozik, hogy Franciaországban és Nagy-Britanniában, de az év hátralévő részében is, az előző futamokhoz képest még erőteljesebb teljesítményt nyújtson.

"Ha Indianapolisban jó munkát tudunk végezni, akkor továbbra is harcolhatunk a világbajnoki címért. Most gyorsak vagyunk és remélem ez így marad a jövőben is, de különösen Franciaországban és Silverstoneban"- mondta Whitmarsh.

"Szép kis fejlesztéssel érkezünk Franciaországba és remélhetőleg továbbra is vezető pozícióban maradva hagyjuk itt az észak-amerikai kontinenst. Az azt hiszem világossá vált, arra kell törekednünk, hogy tovább növeljük előnyünket a világbajnoki sorozatban. De végül is ezt megtettük"- folytatta a wokingi csapat ügyvezetője.

Whitmarsh nagyon optimistán látja a csapat jövőjét, de figyelmeztetett arra, hogy a Ferrari a legutóbbi gyengébb szereplése ellenére nem fogja egykönnyen feladni a küzdelmet és harcolni fog a végső győzelemért, és emellett a BMW csapat is egyre jobban javul.

"A Ferrari jó csapat és nem fog ölbe tett kézzel ülni, megkönnyítve a mi dolgunkat. És a BMW is egyre keményebben tör előre"- beszélt a 49 éves szakember a csapat legfőbb vetélytársairól.

"Én nem becsülném le a Ferrarit, hiszen erős csapata és két jó pilótája van. Ha azt kérdeznék tőlünk, hogy kitől tartunk a legjobban, - a BMW istálló legnagyobb tisztelete mellett -, még mindig a Ferrarit mondanám"- fejezte be a brit szakember.