Alonso még nem volt dobogós az USA-ban

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso számára nem sikerült túl jól az egy héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj, hiszen csak hetedik lett, ráadásul most olyan pályán kellene javítania, amelyhez kevés jó élmény fűzi.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Nagydíjnak otthont adó indianapolisi pályán a kétszeres világbajnok először tavaly tudott pontot szerezni, akkor ötödik lett. Előtte négy próbálkozása is kudarcot vallott.

Mindez nem túl jó előjel a hétvégi futam előtt, ahol a spanyolnak nagy szüksége lenne a jó eredményre, hiszen csapattársa, az újonc Lewis Hamilton már nyolc ponttal vezet előtte a vb-pontversenyben.

"Amerikában mindig nehéz versenyeim voltak"- foglalta össze röviden az elmúlt évek történéseit Alonso. "Nagyon bízom benne, hogy a hétvégén túl tudok lépni ezeken az eredményeken. A dobogóra akarok állni, és egy serleggel szeretnék távozni Indianapolisból."

"Az autó különben is nagyon jó volt az elmúlt két-három versenyen. Most roppant szoros küzdelmet várok a Ferrarik és a BMW-k ellen, de ez nem újdonság, és meg tudunk birkózni ezzel a feladattal."

Alonso azonban már kicsit előrébb is tekint: "Az észak-amerikai versenyek általában fordulópontot jelentenek számomra, ez után mindig olyan szakasz jön a bajnokságban, amikor általában a vb-cím sorsa is eldől. Magny-Cours után most még kilenc futam lesz, akkor kezdődik majd csak az igazi harc"- fejezte be Alonso.