Romlik az időjárás

Vágólapra másolva!
Hétfőn még marad a szép szüreti idő, de nyugaton már megjelennek a változást jelző fátyolfelhők. A hőmérséklet még messze az átlagos felett, 25 fok körül alakul. Nagyon magas a parlagfű pollenszáma, az erre allergiások nehéz napokra számíthatnak. Kedden nyugatról beborul, délután már eső is várható, ami kimossa a pollen jelentős részét. Az esős szerda után fokozatos javulásra van kilátás.
Vágólapra másolva!

A kontinens középső és keleti részei fölött magasnyomás épült fel. Területén kevés a felhő, sok a napsütés, a délutáni órákban meleg az idő. A Fekete-tenger környékén egy magassági hidegörvény okoz erős felhősödést és csapadékot. Egy hosszan elnyúló frontzóna található az Északi-tengertől az Alpokon át Olaszországig. A front menetén eső, zápor alakul ki. A Kárpát-medence északkeleti része felett kevés felhő látható, de nyugaton, délnyugaton egyre több felhő jelenik meg.

Részletes időjárás

Hétfőn délelőtt még országszerte napos időre számíthatunk, csak nyugaton jelennek meg a fátyolfelhők. Délután keleten még sok napsütés várható, nyugaton tovább növekszik a felhőzet, de estig nem alakul ki csapadék. A hőmérséklet lényegesen meghaladja az évszaknak megfelelőt, 22, 26 fok várható. A mérsékelt délkeleti szél alig csökkenti hőérzetünket.

A frontmentes időben nagyon jók lesznek az élettani feltételek, szervezetünk feltöltődik. Ideális közlekedési körülményekre számíthatunk. Igen magas viszont a pollenszám a száraz levegőben, ezek a parlagfű allergiások nehéz napjai.

Kedden délelőtt északkeleten derült, másutt változóan, míg délnyugaton gyakran erősen felhős lesz az ég. Délután már csak északkeleten marad a napos idő, délen, délnyugaton az erősen felhős égből kisebb eső, zápor várható. Az élénk keleti szélben a nyugati területeken már csak 20 fok körül alakul a hőmérséklet, de keleten még 25 fok fölé is emelkedik.

Szerdán már országosan romlik az idő, gyakran lesz erősen felhős az ég, főleg délen és nyugaton várható eső, zápor. A hőmérséklet nyugaton jóval 20 fok alatt, keleten kevéssel felette alakul.

Csütörtöktől javulás kezdődik, a hét végére már ismét kellemes időre van kilátás.

(ICI Interaktív Meteorológia)