Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Pokorni: Morálisan megsemmisült Gyurcsány

Vágólapra másolva!
"Morálisan megsemmisült a miniszterelnök" - vélte a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán a köztévé reggeli műsorában. Szerinte Gyurcsánnyal - aki egy felvétel szerint elismerte, hogy hazudtak - sem itthon, sem Európában nem lehet dolgozni. A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor azt kifogásolta, hogy Gyurcsányból már-már hőst faragnak a kormánypártok.
Vágólapra másolva!

Pokorni Zoltán hétfőn reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában úgy vélte, a megoldás az MSZP kezében van, "az országot csak az MSZP szabadíthatja meg" Gyurcsány Ferenctől, aki egy kiszivárgott felvétel szerint . Közölte, a Fidesz elnöksége vasárnap értékelte a helyzetet, de "a Fidesz részéről nem lesz botrány".

Elég botrány az, amit Gyurcsány Ferenc okozott, most a szocialista párt felelőssége, hogy ettől a politikai kalandortól megszabadítsa az országot, mert az MSZP hozta a nyakunkra - mondta Pokorni Zoltán, aki szerint botrány maga a stílus, mert - mint mondta - az ország miniszterelnöke még kétszáz ember előtt sem engedheti meg magának, hogy ilyen trágárul beszéljen.

Pokorni Zoltán szerint a kormányfő játékszernek tekintette az embereket. Hangsúlyozta azt is, hogy Gyurcsány Ferencet nem az MSZP hatalmi érdekeinek képviseletével bízták meg, hanem a gyerekek, az idősek, az ország dolgaival. Amit tett, az nem más, mint üzletszerű hazudozás. A politikai felelősség, a megoldás kulcsa pedig az MSZP kezében van.

A TV2- nyilatkozva a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor azt kifogásolta, hogy a kormánypártok már-már hősként állítják be Gyurcsány Ferencet vitatott mondatai miatt. A Fidesz hétfőn elnökségi ülést tart, és azt követően hozzák nyilvánosságra hivatalos álláspontjukat.

[origo]/MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről