Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatának főnöke, Christian Horner reagált azokra a hírekre, miszerint egyre többen fogják elhagyni a címvédőt. Az 50 éves szakember elárulta, hogy nem aggódik, mert eddig már 220 alkalmazott igazolt hozzájuk az egyik legnagyobb riválisuktól, a Mercedestől.

Nemrég vált hivatalossá, hogy a Red Bull sztártervezője, Adrian Newey 2025-ben távozik az osztrák csapattól, amelyet hat konstruktőri világbajnoki címhez segített. A nemzetközi sajtóban ezt követően arról számoltak be, hogy a 65 éves brit mérnök döntése óriási lavinát indíthat, és a csapatot majd sorra hagyják el a legfontosabb emberek. A háromszoros világbajnok Max Verstappen távozását is sokat emlegették, valamint az istálló 81 éves tanácsadója, Helmut Marko jövőjével kapcsolatban is megjelentek érdekes hírek. A szezon előtt szexuális zaklatási botrányba keveredett Christian Horner szerint a csapatok között mindig is lesz mozgás, korábban ők is rengeteg embert szereztek meg a Mercedestől.

AUTO-PRIX-MEX-F1-RACE
Christian Horner szerint mindig is lesz mozgás az F1-es csapatok között
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Christian Horner: "220 embert szereztünk meg a Mercedestől"

"Nem is tudom pontosan, hány embert alkalmaztunk idén a McLarentől, vagy hány ember igazolt át a VCARB (a Red Bull RB testvércsapata) a Mercedestől. 

220 szakembert vittünk át korábban a Mercedestől a Red Bull részlegeihez, szóval amikor emberek elvesztéséről beszélünk, akkor kicsit jobban aggódnék a 220 miatt, mint egy vagy két személy elvesztése miatt" -

utalt rá Horner, hogy néhány emberüket, köztük Verstappent is éppen a Mercedesszel hozták szóba.

A 2026-ban érkező új motorszabályok kapcsán a Red Bull új kihívással néz majd szembe, hiszen az istálló először fejleszt teljesen egyedül - a Ford némi támogatásával - egy új Formula-1-es hajtásláncot.

A Red Bull Powertrains miatt sokszor merülnek fel kérdőjelek a sajtóban, egyes találgatások szerint a 2026-os projektet övező bizonytalanságok is közrejátszhatnak abban a csapaton belüli feszültség mellett, hogy Verstappen a 2028 végéig érvényes szerződése ellenére korábban elhagyhatja a címvédőt.

A 2024-es Forma-1-es szezon legközelebb az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 101 pontos, Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik és negyedik helyén a két Ferrari áll - Charles Leclerc 98, Carlos Sainz 85 ponttal - a friss futamgyőztes Lando Norris pedig az ötödik pozícióban van 83 egységgel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek