Vágólapra másolva!
Hosszú cikket közölt a BBC arról a nőről, aki még decemberben panaszolta be a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert. Az angoloknak az érintett egyik barátja nyilatkozott, aki szerint nagyon rossz állapotban van a munkahelyéről is eltanácsolt nő.

Érthetetlen döntés

A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert még decemberben panaszolta be a Red Bull egyik női alkalmazottja, amiért nem megfelelően viselkedett vele az 50 éves sportvezető, és szexuálisan zaklatta. A nő a mai napig nem érti, a Red Bull hogy utasíthatta el a vádjait a vizsgálatot követően. Hornert, aki folyamatosan tagadott mindent, jelen állás szerint nem vádolják semmivel.

Christian Horner, Red Bull, Forma-1
Christian Horner továbbra is a Red Bull csapatfőnökeként dolgozik
Fotó: AFP

Egészen eddig Horner nem megfelelő és zsarnokoskodó magatartásáról írtak, de 

a BBC szerint a szexuális zaklatás is igazolható, ugyanis láttak erre utaló bizonyítékokat.

Az érintett nő nem beszélhet az ügyről, mert aláírt egy papírt, amiben vállalja, hogy csak az apjával és a testvérével beszélhet az ügyről – állítja a nyilatkozó barát.

„Nem tud és nem is fog beszélni. Amikor velem beszél, mindig sírva fakad. Nagyon zaklatott, fél, és nagyon magányos ebben a helyzetben” – mondta a BBC-nek a nevét nem vállaló barát.

A Red Bull szóvivője korábban elmondta, a felek titoktartásban állapodtak meg, ezért nem is tudnak többet mondani az ügyről.

 

Kiszivárgott üzenetek

Miután a panaszokat elutasították, üzenetek szivárogtak ki, amiket az F1-en belül is többen megkaptak, valamint médiamunkások is. Következő héten a nőt felfüggesztették, Horner pedig csak spekulációnak nevezte a kiszivárgott üzeneteket.

A barát szerint az üzeneteket bárki elolvashatja és eldöntheti, hogy megfelelő kommunikációnak minősül-e egy vezető és egy beosztott között. Azt sem érti, amennyiben Horner szerint nem történt semmi, akkor miért nem átlátható a vizsgálat és hozzák nyilvánosságra a részleteket.

A barát szerint többen megkeresték már a felfüggesztett alkalmazottat, fizettek is volna a történetéért, de nem beszélhet róla. A Red Bull döntése után tovább vitte az ügyet az FIA-hoz, onnan remél független elbírálást.

A forrás elmondta, munkaügyi per követheti a Red Bull eljárását, de könnyen lehet, hogy az sem lesz nyilvános. A meghallgatás még jóval odébb van, hiszen minden az előírások szerint történik, és a nyilatkozó barát szerint a Red Bull célja az, hogy a felfüggesztés után ki is rúgja az alkalmazottat.

A Red Bull szóvivője szerint nem igaz, hogy Horner kísérletet tett arra, hogy a munkaügyi per ne legyen nyilvános és az sem, hogy ki akarnák rúgni a nőt.

A barát szerint egyetlen cél maradt, mégpedig az, hogy kiderüljön az igazság, és a nő továbbra is dolgozhasson a motorsporton belül, ahogyan tette azt hosszú éveken keresztül.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.