Tamásiba is az Elios viszi a LED-eket

Tiborcz Orbán
Vágólapra másolva!
Ismét közbeszerzést nyert Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egykori érdekeltsége, az Elios Zrt., amely ezúttal Tamásiban nyerte meg a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tendert.
Vágólapra másolva!

Az építési beruházásra, a kivitelezési munkák elvégzésére 193,3 millió forintot kap az Elios, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A közvilágítás korszerűsítését uniós forrásokból finanszírozzák.

Ezt a közbeszerzést még azelőtt nyerte meg az Elios, mielőtt Tiborcz István bejelentette volna, hogy kiszáll a cégből: az értesítő szerint ugyanis a szerződéskötés időpontja április 1-je volt, míg Orbán Viktor veje május végén szállt ki azokból a cégekből, amelyek közbeszerzésekben is érdekeltek.

Az Elios sorra nyeri a közbeszerzéseket

Az elmúlt hetekben több olyan hirdetmény is megjelent a Közbeszerzési Értesítőben, ahol a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tendert az Elios nyert meg: Cegléden, Sárváron és Ajkán is dolgozhat Tiborcz István egykori cége, de ezen felül Alsópáhoktól Vácig szinte mindenhová az Elios viszi a LED-es fényforrásokat.

A cégnek mostanában elég jól megy a szekere,

erről bővebben itt olvashat. Az Elios tavaly szűk 5 milliárd forintot nyert a közbeszerzéseken, idén az év eddig eltelt részében már 4 milliárd felett jár.