Elfogták az I. kerületi takarékszövetkezet kirablóját

Vágólapra másolva!
Egy másik rablási ügyben is keresték a rendőrök azt a férfit, aki szerdán Budapesten az I. kerületben kirabolt egy takarékszövetkezetet. A nyomozók lakásának lépcsőházában vártak a férfire, aki nem sokkal az újabb rablás után el is fogtak.
Vágólapra másolva!

Kiraboltak szerda dél körül egy takarékszövetkezetet a főváros I. kerületében, a Mária téren - közölte honlapján a rendőrség. Az elkövető feltehetően fegyverrel fenyegette meg az alkalmazottakat, a bevétel átadására kényszerítette őket, majd elmenekült a helyszínről. Személyi sérülés nem történt, a férfit - akit egy másik ügyben már kerestek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói - a bűncselekmény elkövetése után 20 perccel elfogták.

A rendőrség gyanúja szerint a 38 éves budapesti férfi február 20-án a kora délutáni órákban fegyverrel ment be egy szentendrei utazási irodába, ahol a kasszában lévő pénz átadására kényszerítette az alkalmazottakat. Az ügyben nyomozó Pest megyei rendőrök szerint a rablást M. Zsolt követte el, akit ezért szerdán a lakásának lépcsőházában vártak. A férfi elfogásakor és elszámoltatásakor kiderült, hogy nem sokkal korábban ő rabolta ki az I. kerületi takarékszövetkezetet is.