Kórházigazgató lesz a volt államtitkár

Vágólapra másolva!
Dr. Molnár Ágnes elnyerte a Soproni Erzsébet Oktató Kórház igazgatói posztját.
Vágólapra másolva!

Döntött az egészségügyi miniszter a kórházigazgatói pályázatokról - derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleményéből. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) júliusban írt ki pályázatot az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire, valamint a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézmények eredménytelennek nyilvánított főigazgatói posztjára.

A közleményből az is kiderül, hogy Soproni Erzsébet Oktató Kórház igazgatói posztját dr. Molnár Ágnes nyerte el, aki korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium fejlesztési államtitkára volt. A kormány oldalán olvasható életrajza szerint egyébként csecsemő- és gyermekorvos. Korábban tévesen azt írtuk, hogy dr. Molnár Ágnes jelenleg is a Nemzetgazdasági Minisztérium fejlesztési államtitkára, de a Kormány.hu szerint már júniusban lemondott posztjáról. A hibáért elnézést kérünk.

Molnár Ágnes korábban a Kisalföld című lapnak megerősítette, hogy pályázott a soproni kórház élére.

A 47 kórház vezetői posztjára kiírt pályázat 15 esetben eredménytelenül zárult. Ezek közül 11 helyen 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Négy intézményt érintően az emberi erőforrások minisztere az integráció mellett döntött, ezért nem hirdetnek újra pályázatot.

A Magyar Nemzet egy héttel ezelőtt írt arról, hogy több tucat kórház élére az eredeti tervek szerint november elsejével kellett volna kinevezni az új főigazgatókat, de ez nem történt meg. A lap szerint a kormánypárti frakción belül komoly viták voltak ez ügyben.