Késik a kórházigazgatók kinevezése

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet információi szerint komoly viták vannak a kormányon belül az új kórházigazgatók kinevezésének kérdésében. Összesen 12 intézmény főigazgatói székét kell még betölteni, mert a korábbi pályáztatás eredménytelenül zárult.
Vágólapra másolva!

Az eredeti tervek szerint november elsejével kellett volna kinevezni az új főigazgatókat több tucat kórház élére, de ez nem történt meg - írja a pénteki Magyar Nemzet. A lap szerint a kormánypárti frakción belül komoly viták vannak a kérdésben. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) több mint 60 - többségében városi - intézmény vezetői posztjára írt ki pályázatot.

A korábbi pályázaton meghirdetett 35 főigazgatói pályázatból is 11 esetében eredménytelenül zárult a pályáztatás, illetve egyben az eredményhirdetést követően derült ki, hogy a nyertes nem felel meg a feltételeknek, ezekben az intézményekben is várják a GYEMSZI döntését.

A lap megjegyzi, hogy bár a pályázati kiírásokban nem szerepelt, a kiválasztásnál most is érvényesítik azt az elvárást, hogy az új vezető 62 évnél fiatalabb legyen. Időközben az is kiderült, hogy a törökbálinti tüdőgyógyintézet főigazgatói posztját elnyerő Mark Alexander Feder külföldi diplomája nem felel meg a kiírásnak, ezért összesen 12 intézmény főigazgatói székére kellett új pályázatot kiírni.