Rasszizmussal vádolják Eminemet

Vágólapra másolva!
Előkerült két, tíz évvel ezelőtt felvett zenei anyag, melyen a fehérbőrű rapper a fekete nőkről énekel. Ezzel kapcsolatban rasszizmussal vádolják, ám a zenész dühösen tagad.
Vágólapra másolva!

A Source magazin két tulajdonosa, Ray Benzino és Dave Mays New Yorkban egy külön erre a célra rendezett sajtótájékoztatón lejátszott az újságíróknak két korábbi Eminem-felvételt, bizonyítandó, hogy a fehér rapper megveti a fekete nőket, írja az Ananova. Az egyik dalban elhangzik hogy "Never date a black girl, because blacks only want your money / And that sh*t ain't funny", azaz Eminem arról énekel, hogy a színesbőrű nők csak az ember pénzére utaznak.

"Úgy kell kezelni ezt az esetet és úgy kell vele bánni, mint ahogy bántak Mike Tysonnal, Kobe Bryanttal, R. Kellyvel és OJ Simpsonnal" - közölte Benzino, ám Eminem rögvest tagadta a rasszizmus vádját. Megismételte, hogy nincsenek bőrszín miatt előítéletei és hozzátette, hogy a dal akkor született, mikor ő még "fiatal volt, őrült és dühös a világra."

Eminem úgy véli, hogy ez a vádaskodás nem egyszeri támadás csupán, összesküvést vél felfedezni az ügy hátterében: "Ray Benzino, Dave Mays és a Source részéről ez egy vendetta ellenem, a Shady Records és a mi előadóink ellen, ami már hosszú ideje zajlik. A felvétel, amit ma lejátszottak, akkor készült, mikor egy dühös, hülye, frusztrált tinédzser voltam."

"Épp akkor szakítottam a barátnőmmel, egy afroamerikai lánnyal, és épp úgy reagáltam, ahogy egy dühös, hülye kissrác" - mentegetőzött az énekes.