Eminem bocsánatot kért a szövegek miatt

Vágólapra másolva!
Az énekes mégiscsak elnézést kért korábbi felvétele miatt, melyen becsmérlőleg, lenézően rappelt a fekete nőkkel kapcsolatban. Ugyanakkor támadta a The Source magazint is, mely szerinte azért ásta elő a dalt, hogy őt ezzel kikészítse.
Vágólapra másolva!

Két héttel ezelőtt a The Source magazin szerkesztői bemutattak egy régi, elfeledettnek hitt Eminem-felvételt, melyen a legismertebb, legnépszerűbb fehér rapper a fekete nőkről (is) szövegel, igen kevés csodálattal, nem éppen hízelgő stílusban. Benzino szerint a felvétel nem más, mint egy "füstölgő fegyver", és Eminem ugyanakkor destruktív hatással van a hip-hop kultúrára.

A fehér rapper akkor kiadott egy sajtóközleményt, melyben elítélte Benzinót és mentegette saját magát, ám a dalszövegek miatti bocsánatkérés elmaradt. Eminem úgy vélte, hogy a vádaskodás nem egyszeri támadás csupán, összesküvést vél felfedezni az ügy hátterében.

"Ray Benzino, Dave Mays és a Source részéről ez egy vendetta ellenem, a Shady Records és a mi előadóink ellen, ami már hosszú ideje zajlik. A felvétel, amit ma lejátszottak, akkor készült, mikor egy dühös, hülye, frusztrált tinédzser voltam. Épp akkor szakítottam a barátnőmmel, egy afroamerikai lánnyal, és épp úgy reagáltam, ahogy egy dühös, hülye kissrác" - mentegetőzött az énekes.

Miután kezdeti dühe elpárolgott, tegnap már bocsánatot is kért az eset miatt: "Azt hiszem, hogy általában az embert nem az alapján szokták megítélni, hogy mit mondott akkor, mikor még csak egy kissrác volt. Sajnálom, hogy ezeket a dolgokat mondtam 16 éves koromban" - közölte a napokban.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

"A felvétel nem mutatja meg, milyen voltam akkor, és nem jellemez a jelenben sem. Azóta felnőttem, és látom, hogy a hip-hop zene emberek millióit érinti meg. A zene igazán erős tud lenni, és abban is segít, hogy a rasszok közti kapcsolat helyes irányba változzon. Én ezt a felém irányuló negatív akciót arra szeretném kihasználni, hogy erre pozitív példát mutassak" - tette hozzá.

A magazin és Eminem közti vita folytatódik: az újság szerint a rasszista felvétel 1993-as, de a rapper szerint 15 éve készült, mikor ő még éretlen suhanc volt. "Az egész ügy nem más, mint egy zuhanórepülésben lévő magazin otromba önreklámja" - morgott Eminem.