Csak a csajok - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Az érdemdús rapper-mc-duó, Method Man és Redman budapesti fellépése kiemelkedett az amúgy sem gyenge pénteki kínálatból. Ezt a dobbasszista dj Zinc és breaker honfitársai, Kosmik Neil és Jnr Hacksaw, valamint a horvát deephouser, Blacksoul, valamint a francia elektrós, dj Terry súlyosbították tovább. Szombatra maradt nekünk a holland trance-dj, Menno De Jong, a brit house-os kolléga, Jan Carbon és az amerikai skazenekar, a The Toasters jut, valamint egy kizárólag lemezlovashölgyeket felvonultató, több stílusban domborító nőnapi buli.
Vágólapra másolva!

A tavasz második péntekén a már nyolc éve közösen is dolgozó rutinos amerikai hiphop-rapper, Method Man és Red Man szövegelnek a Petőfi Csarnokban európai turnéjuk aktuális állomásán.

Method Man a stílus meghatározó brigádjának, a Wu-Tang Clannak az első generációjához tartozik, tehát kilencvenes évek elejétől osztja az észt a mikrofonba. Önálló projektjeiből is több album született majd' húszéves pályafutása alatt, de Redmannel közös munkáit sem hanyagolja, még a Cypress Hillel is dolgoztak együtt ők ketten. Sőt, a mozivásznon is feltűntek már, bár filmjeik nálunk kevéssé ismertek.

Mc-t a Trafó Bár Tangóban is találni péntek este, és nem csak a mindenhéten feltűnő mc Kemont. A gambiai King Dawda a német Phlatline Sounddal működik együtt a Love Alliance reggae-buliján a ferencvárosi Liliom utcában.

Ahonnan egy ugrásra az Üllői úti K2-ben a londoni Bingo Beats vezére, a darenbézer dj Zinc pakol lemezeket. Ő a díszvendége a Circus Maximus által szervezett Underground Revolution Fest első heti drum'n'bass-etapjának - a jövő héten a Plump Dj's és a break következik. Az underground-forradalom hazai zászlóvivői most pénteken Palotai, Longman, Bratwa és Ib.su.

Break-buli persze ezen a pénteken is akad. A Hypnosis soros partyja szezonbeli szokás szerint a Merlinben kapott helyett. A Gerlóczy utcában a brit Triggert alkotó csapatot Kosmik Neil és Jnr Hacksaw, a hazai szcénát pedig Grasshop és Psure képviseli.

A Merlinből az elegáns Liszt Ferenc téri Barokkóba vezethet az utunk, ahol az amerikai Deepfunk Records horvát kitűnősége, Blacksoul játszik funkos deephouse-muzsikát.

Egy másik kisebb klubra is jut illusztris vendég. A Girls and Mathematics csapat ezúttal a neves francia electrohouse-label, a Freak'n'Chic emberét, a párizsi klubélet ismert figuráját, dj Terryt hozza a Mikszáth téri M2-be. A rezidensek Misi, Krazimixdapfool és Total Carlos lesznek.

House a szombati kínálatban is szerepel, nem maradhat el ugyanis a szokásos Dokk Porgression, ahol ezúttal a brit Jan Carbon prezentálja a húzószettet, de játszik a Stricly-vezér Slam Jr. és a Coronita rezidens Slide is.

A szombati partyk legnagyobbja viszont jóval inkább Menno De Jongé, aki a Blade-ben dj-zik. Talán nem véletlenül támogatja a világ három legnépszerűbb dj-je közé tartozó Armin Van Buuren Mennót, s szakértők mindenesetre neki is hasonló sikereket jósolnak, mint mentorának. Szombaton a Synergie trance-partyján bizonyítja tehetségét az ifjú holland.

Forrás: [origo]
Menno De Jong

Az amerikai The Toasters viszont a ska berkein belül elismert, pedig nem is jamaicai vagy brit bandáról van szó. Az A38 hajó hatórás skaestjének további zenekarai a szintén amerikai Go Jimmy Go és a Pannonia Allstars Ska Orhestra. A műsort a PASO Soundsystem zárja.

Végül nem feledkezhetünk meg a hétközi nőnapról sem, hiszen a goakörökben ismert Tranceport crew a szombati Chixx-Disxx bulin ünnepelteti a hölgyeket. A Kashmir mindkét szintjén (K1, K2) kizárólag dj-hölgyek, azaz djane-ek játszanak, egy techno-, egy hardtechno- és egy psy-teremben. Megfordul a dj-pult mögött a "frankhegyi" fényfestő, Dork, a Justmusic netrádióból ismert Asa, vagy a debreceni Linda Kais is a szombati bulin.

Még több party a Partytárban!

Peter Poppara