Vágólapra másolva!
Az első negyven perc kiegyensúlyozott játékát követően egy rossz csere megpecsételte a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapatának sorsát. A fehérvári együttes ugyanis az utolsó húsz percet 14-5-re vesztette el, így végül 30-21-es vereséget szenvedett a bajnoki aranyérmet már-már teljesen kezében tartó Dunaferr otthonában.

Nőikézilabda-bajnokság, rájátszás:
Dunaferr SE - Cornexi-Alcoa 30-21 (14-12)
Dunaújváros, 800 néző
gól: Nagy I. 6/2, Pálffy 5, Ferling 4/1, Borók 3, Kindl 3, Bohus 3, Szrnka 2, Pigniczki 2, Bulath 1, Oblisz 1, illetve Kulcsár 6/2, Virincsik 3/3, Tápai 3, Gisca 3, Németh H. 2, Sterbik 1, Kovács T. 1, Szőke 1, Siti 1.
hétméteres: 3/3, illetve 5/4.
kiállítás: 8, illetve 2 perc.

Aki számára esetleg az eddigi pazar teljesítmény ellenére kérdéses volt, most már szinte biztosra veheti, hogy a 2002-2003-as nőikézilabda-bajnokságot a Dunaferr együttese nyeri meg. Ugyan a bajnokságból még jócskán van vissza mérkőzés, de az újvárosiak a Cornexi magabiztos, 30-21-es legyőzésével akkora előnyt szereztek, amelyet csak úgy veszíthetnek el, ha oda-vissza kikapnak a Győrtől és a Herz-FTC-től is. Erre viszont az idei teljesítmények alapján gyakorlatilag nincs esély.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A csütörtöki bajnokin a Fejér megyei napokat élő gárda hat nap alatt másodszor is összecsapott egymással, s a szombati, EHF-kupa elődöntőhöz hasonlóan ismét a Dunaferr nyert, idén összességében már negyedszer. Az alapszakaszbeli 23-22-es, és 24-22-es győzelmet ezúttal jóval túlszárnyalták Kiss Szilárd tanítványai, pedig sokáig úgy tűnt, nem lesz ilyen sima a mérkőzés.

A mérkőzés elején ugyan két-három góllal elhúzott a hazai együttes, Virincsik heteseivel és Kulcsár harcos találataival a fehérváriak 9-9-nél utolérték a Dunaferrt, sőt, a csinos Tápai találatával meg is szerezték a vezetést (9-10). A bajnokaspiráns megrázta magát, összekapta a védekezését, s Ferling, Nagy Ivett és Pálffy találataival pillanatok alatt négyet rámolt be az amúgy jól védő Fekete kapujába. 13-10-nél Pánczél Barabás időt kért, ez pedig megtette hatását, hiszen a félidőre két gólra csökkent a Cornexi hátránya.

A női NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030403anoikezilabdanb.html

A második játékrészt is remekül kezdte a fehérvári csapat, Tápai és Kulcsár góljával gyorsan egyenlítet (14-14). Aztán jött a fordulat, pályára lépett ugyanis a Cornexi (és talán az egész magyar mezőny) legmagasabb játékosa, Tóth Mária, akinek pályán töltött tíz perce elég is volt ahhoz, hogy a Dunaferr megnyerje a találkozót. A junior vb-ezüstérmes átlövőt Pánczél mester egészen váratlanul a jobbátlövő posztjára cserélte be, ahol igazán nem találta a helyét, jelenléte inkább gátolta a társakat, akik vagy eladták a labdát, vagy Tóth magassági fölényét kihasználandó kosaras módon "centerezni" próbáltak.

Ennek megfelelően a Dunaferr gyors emberei számtalan labdát "halásztak", s a villámgyors Nagy, Pálffy, Pigniczki trió nem kegyelmezett. A 16-16-os, békés döntetlenből így lett 30-21-es végeredmény, azaz az utolsó húsz percet 14-5-re vesztették el Németh Helgáék. A revánsra vasárnap nyílik ismét alkalom, amikor a csapat hazai környezetben, ötgólos hátrányból fogadja majd a Dunaferrt az EHF-kupa elődöntőjében.

Pincési László