Vágólapra másolva!
Mégsem Spanyolországban, az Unicaja Malaga együttesénél kötött ki Szendrei József, az Egyesült Államokból hazatérő kosaras végül a svájci bajnok Boncourt ajánlatát fogadta el.

Nem Körmendre és nem a spanyol Unicaja Malaga együtteséhez szerződött Szendrei József. A 205 cm magas magyar játékos, aki évekig a University of Oklahoma színeiben játszott (s jutott tavaly az NCAA Final Fourjába) végül a svájci bajnok BC Boncourt gárdájánál kötött ki.

A helvét gárda azt követően döntött a magyar játékos szerződtetése mellett, hogy menesztette 32 éves amerikai-albán kettős állampolgárságú légiósát, Mike Motent. Szendrei a hét végén már be is mutatkozott Randoald Dessarzin együttesében, csapata 91-67-re verte a Meyrin GS-t, a magyar kosaras nem szerzett pontot.

A BC Boncourt jelenleg a Benetton Fribourg Olympic mögött a tizenkét csapatos bajnokság második helyén áll.

A BC Boncourt 2003/2004-es kerete:
Alonzo Richmond (amerikai), Marco Salomone, Guillaume Rais, Slaven Smiljanic, Roman Imgrüth, Thomas Studer, Ludovic Chapuis, Marco Sassella, Ivica Radosavljevic, Olivier Vogt, Yuanta Holland (amerikai), Matthias Kautzor, Lino Hänni, John Douaglin, Frédéric Erard, Szendrei József (magyar).