Vágólapra másolva!
A Honvéd 10-6-ra kikapott a montenegrói Budva csapatától a férfivízilabda-Euroliga harmadik csoportkörének vasárnapi játéknapján, a Kőér utcában.

Eredmény, Euroliga, C csoport, 3. forduló:
Domino Honvéd - Budva (montenegrói) 6-10 (0-1, 3-3, 1-5, 2-1)
a magyar góldobók:
Marnitz 3, Szivós 2, Mezei 1

A vendégek jóval magabiztosabban kezdtek, az első magyar gólra a mérkőzés 10. percéig kellett várni, akkor viszont egy perc alatt kétszer is megzördült a Budva hálója: előbb Szivós Márton, majd Marnitz Gergő lőtt egyformán hatalmas gólt (2-2).

A nagyszünetre a csapatok mégis montenegrói vezetés mellett vonulhattak le, s az előny akár kétgólos is lehetett volna, ha Szivós másodpercekkel a második játékrész letelte előtt nem bombáz sikerrel az ellenfél kapujába (3-4).

A harmadik negyedben is volt sistergő hazai löket, méghozzá a másik duplázó, Marnitz jóvoltából, ám a Budva kiválóan pólózott, s 9-4-es vezetésre tett szert a zárószakaszra.

Az utolsó negyed Honvéd-találattal indult - Mezei Tamás centerezett biztos kézzel (5-9) -, de a különbséget nem sikerült csökkenteni, a harmadszor is eredményes Marnitz csupán egy parányit szépített a súlyos vereségen (6-10).

A magyar együttesnek ezzel megcsappant az esélye arra, hogy négyesében az első vagy a második hely birtokosaként bejusson a sportág európai elitsorozatának legjobb nyolc gárdája közé.

Forrás: MTI

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: "Fizikailag gyengébbek voltunk, döntő szituációkban súlyos hibákat követtünk el. Bő két hét múlva Budván megpróbálunk javítani."

Az Euroliga főtáblás csoportmeccseinek negyedik fordulóját február 3-án játsszák.