Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
21:57

Úgy tűnik, ez egy ilyen év, szerencsére már csak egy meccs van hátra. Köszönjük a kitartást azoknak, akik velünk tartottak, Costa Rica ellen is várjuk önöket.

90+3

Nincs tovább, történelmi vereséget szenvedtünk Luxemburgban. 

90

3 perc a hosszabbítás, ennyi időnk maradt, hogy elkerüljük a vereséget és azt a csúfságot, hogy egy naptári éven belül Andorra és Luxemburg is legyőzze a válogatottat.

21:49

Újabb hazai csere, nyilván időhúzás jelleggel. Az első hazai gól szerzője, Joachim helyén Skenderovic.

86

Sallait darálja le a gólszerzó Martins, ez is srága.

85

Nem bírtuk ki, Marvin Martins révén megszerzi a vezetést a luxemburgi válogatott, aki egy szöglet után csukafejessel vette be Kovácsik kapuját.

2-1
82

Dzsudzsák számára is véget ér a meccs, Stieber váltja a magyar kapitányt

80

Tíz perc van még hátra, sajnos a második félidő alapján ránk nézve hízelgő az eredmény. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, emberhátrányban pedig pláne nem az a lelkes luxemburgi csapat ellen.

75

Dzsudzsákot rántotta le Malget, sárga lap a "jutalma".

74

Elhagyja a pályát Nikolics, a magyar találat szerzője, helyét Prsikin Tamás foglalja el.

72

Újabb luxemburgi lehetőség, Vincent Thill csavart középre egy szabadrúgást, melyet Malget csúsztatott kapura, de szerencsére fölé szállt a próbálkozás.

69

Da Mota is besárgul, csúnyán belerúgott Korcsmárba, jogos a lap.

63

Mi is változtatunk, Németh Krisztián le, Sallai Roland be.

63

...a luxemburgi csapatkapitány Mutsch helyett pedig Sinani folytatja.

63

Újabb két hazai csere, Jänisch helyén Carlson a pályán...

62

Elképesztő hazai helyzet maradt ki, Thill fejelhetett szabadon, de nem találta el a labdát, a lecsorgó pedig Da Mota elé került, aki szerencsére Luxemburg-Külsőre bombázott.

21:20

Horvátország-Görögország 3-1, Perisic az újabb gólszerző.

56

Szélesi Zoltán a kiállítást követően alighanem kéynszerből változtat, Ugrai helyett Bese Barnabás a pályán

21:15

Zágrábban potyognak a gólok, Sokratis szépített. Horvátország-Görögország 2-1.

52

Óriási butaságot csinált Lovrencsics Gergő, sárga lappal a birtokában követett el taktikai faultot a középpályán, amiért megkapta a másodikat, így emberhátrányba került a magyar válogatott.

46

Még egy változtatás volt a szünetben a luxemburgiaknál, Olivier Thill helyett testvére, Vincent Thill folytatja.

46

Cseréltek a hazaiak, Rodrigues helyett Da Mota a pályán.

21:08

Közben a horvátok Kalinic révén megduplázzák az előnyüket a vb-pótselejtezőn; Horvátország-Görögország 2-0.

46

Folytatódik a találkozó, Luxemburg kezdi a második félidőt.

20:51

Elkezdődött közben a korábban már említett két vb-pótselejtező; 15 percnyi játék után az Észak-Írország-Svájc meccsen egyelőre nem volt gól, Horvátország viszont Modric 11-esből lőtt találatával 1-0-ra vezet Görögország ellen.

45+2

Ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást, természetesen Dzsudzsák állt a labda mögé, de a sorfalat trafálta telibe. Ez volt az első játékrész utolsó mozzanata, 15 perc szünet következik.

45

Két perc az első félidő hosszabbítása.

40

Megvan az első hazai sárga is, Turpel követett el taktikai szabálytalanságot a félpályánál.

39

Formás kis támadást vezettek a hazaiak, remek labdajáratással hozták fel a labdát és egészen az ötösünkig jutottak, de az utolsó pillanatban Pátkai szerencsére tisztázott.

20:39

Ez pedig a luxemburgi vezető gól.

20:38

Íme Nikolics egyenlítő találata:

36

Ugrai vállalkozott lövésre jó húsz méterről, Moris azonban ezúttal is a helyén volt.

20:31

Bő tíz percvan még hátra, a luxemburgi találat mintha ébresztőleg hatott volna a mieinkre, hiszen rögtön egyenlítettünk, azóta pedig az történik a pályán, amit mi akarunk.

27

Hatalmas magyar helyzet maradt ki, Dzsudzsák tekert középre, a védők röviden szabadítottak fel, a labda Ugraihoz került, aki tüzelt, ám a kapufát találta telibe, a kipattanót pedig Németh Krisztián a kapusba lőtte.

23

A megítélt szabadrúgás Gerson Rodrigues fejét találta meg, az eddig remekül futballozó szélső viszont szerencsére méterekkel a kapu fölé fejelt.

19

Megvan a mérkőzés első sárga lapja, Lovrencsics Gergő emelte magasra a lábát és rúgta tarkón jobb sorsra érdemes luxemburgi ellenfelét.

18

Rögtön megvan az egyenlítés! Egy szöglet után Kádár csúsztatását ki más, mint a válogatottba visszatérő Nikolics Nemanja bólintotta a hazai kapuba!

1-1
15

Sokk, vezet Luxemburg! Rodrigues centerezett, Joachim pedig átvette a labdát, majd egy pimasz csellel becsapta Korhutot és öt méterről a kapuba lőtt.

1-0
20:10

Eltelt az első tíz perc, kellemetlen ellenfél a luxemburgi csapat, apró faultokkal próbálják tördelni a játékot és a magyar támadásokat, de két lehetőségünk már így is adódott. A hazaiak egyelőre nem tették próbára a válogatottban debütáló Kovácsik képességeit.

7

Korhut iramodott meg a balszélen, szépen szlalomozott el a luxemburgi védők között, majd laposan lőtte be a labdát a kapu előterébe, Nikolics azonban nem tudott beleérni.

5

Megvan az első lövés, Nagy Ádám tüzelt messziről, a hazai kapus, Moris azonban ha az indokoltnál nehezebben is, de hárította a próbálkozást.

1

Elkezdőtött a találkozó, a mieink indították útjára a labdát. Tiszta fehérben a magyar, tiszta pirosban a luxemburgi válogatott.

19:49

Két világbajnoki pótselejtezőt is rendeznek a mai napon, 20:45-től a csoportunkban második helyen végző Svájc Észak-Írországba látogat, Horvátország pedig Görögországot fogadja.

19:44

Az örökmérleg alapján joggal bizakodhatunk a jó eredményben; eddig tízszer találkoztunk Luxemburggal és kivétel nélkül minden meccset megnyertünk. Legnagyobb különbségű sikerünket 1975-ben arattuk, amikor Európa-bajnoki selejtezőn 8-1-re intéztük el a miniállamot. A párharc legeredményesebb játékosa Nyilasi Tibor, aki három meccsen nyolcszor volt eredményes.

19:35

A megbízott szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán támadó felfogású csapatot küld a pályára, a kezdőből legalábbis egyértelműen erre lehet következtetni. További érdekesség, hogy újoncot is avatunk, Kovácsik Ádám nevével kezdődik ugyanis az összeállítás, a Videoton kapusának ez lesz az első mérkőzése a válogatottban.

19:12

Jó estét és jó szurkolást kívánunk minden olvasónknak. Ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzését, a Luxemburg elleni idegenbeli találkozót követhetik velünk élőben, drukkoljunk együtt a nemzeti együttesnek!