Alig maradt el a 33 éves világcsúcstól az olimpián triplázó sztáratléta - videó

2021 Prefontaine Classic GettyImageRank1 track and field bestof topix Horizontal SPORT
EUGENE, OREGON - AUGUST 21: Elaine Thompson-Herah of Jamaica celebrates winning the 100m race during the Wanda Diamond League Prefontaine Classic at Hayward Field on August 21, 2021 in Eugene, Oregon. Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP (Photo by JONATHAN FERREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Gyémánt Liga-sorozat egyesült államokbeli versenyén, Eugene-ben szombaton az ötszörös olimpiai bajnok jamaicai atléta, Elaine Thompson-Herah megnyerte a 100 méteres síkfutás döntőjét. A tokiói olimpián három aranyérmet szerző futó kevéssel maradt el a szám 33 éves világcsúcsától.

Elaine Thompson-Herah a riói és a tokiói ötkarikás játékokon is aranyérmes lett 100 méteren, így a Gyémánt Liga-versenyen is a legnagyobb esélyesnek számított. A 29 éves sztáratléta nem is okozott csalódást, 10.54-es idővel végzett az élen.

Ezzel a kitűnő eredménnyel a jamaicai klasszis lett minden idők második leggyorsabb sprintere, nála csak a világcsúcstartó Florence Griffith Joyner tudott gyorsabban futni, aki 1988-ban a 10.49-es idejével tartja a rekordot a mai napig.

mondta a kiváló sportoló.