Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában kialakult a legjobb nyolc mezőnye, és álomcsapatunkban hét olyan labdarúgó is található, aki tevékeny részt vállalt csapata továbbjutásában. Az Olympique Lyon és az Arsenal FC egyaránt két játékost delegált a tizenegybe, és ezúttal akad egy futballista a brazil állami pontvadászatból is.
Jens Lehmann (német, Arsenal FC): Az Ágyúsok germán hálóőrét a múltban sok kritika érte, de mára a londoni drukkerek egyik kedvencévé vált, és a múlt héten is kiválóan védett. Főleg a Real Madrid elleni BL-mérkőzésen mutatott be bravúros védéseket, de a Liverpool elleni rangadón sem lehetett rá panasz.
André Días (brazil, Sao Paulo FC): A klub januárban eladta válogatott jobbhátvédjét, Cicinhót a Real Madridnak, de a jelek szerint máris megvan az utódja André Días személyében, aki a múlt héten két gólt is szerzett. A Libertadores-kupában a Cienciano ellen elért találat még nem volt olyan különleges, hiszen a csapat 4-1-re nyert, de a Corinthians elleni, idegenbeli derbin gólja három pontot ért a Sao Paulónak.René Bolf (cseh, AJ Auxerre): A cseh középhátvéd a szezon nagy részében sérült volt, és csak az elmúlt hetekben tért vissza a pályára, de a jelek szerint jó úton halad afelé, hogy a vébére visszaverekedje magát hazája válogatottjába. A hét végén az OGC Nice elleni bajnokin mindenesetre kiválóan futballozott, és nem csak a védekezésből vette ki a részét, hanem még egy gólt is szerzett.Anderson (brazil, Benfica): A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetése a Benfica továbbjutása volt, hiszen a lisszaboniak a címvédő Liverpoolt verték ki, ráadásul az Anfield Roadon nyertek 2-0-ra. Noha a Vörösöknek voltak helyzeteik, de a luzitánok védelme remekül működött, és a hazaiak legtöbb támadása Andersonban akadt el.Rodolfo Martín Arruabarrena (argentin, Villarreal CF): A szezon előtt valószínűleg csak kevesen várták volna a legjobb nyolc közé a BL-ben a spanyol együttest, amely azonban a Rangers FC kiverésével bejutott a negyeddöntőbe. A továbbjutást érő találatot az argentin balhátvéd, Arruabarrena szerezte, aki a találkozón, meg a hét végi bajnokin is a tőle megszokott, csupaszív játékot hozta.
Pedro Mendes (portugál, Portsmouth FC): A Pompey a téli szünetben kilenc új focistát is igazolt, de eddig ennek nem sok eredménye volt, hiszen a klub továbbra is kiesésre áll. A Manchester City ellen azonban végre megint sikerült nyernie a gárdának, köszönhetően az egyik új szerzeménynek, Pedro Mendesnek, aki kétszer is betalált.Tiago (portugál, Olympique Lyon): A lyoni gárda a múlt héten kétszer is gálaelőadást tartott, és a PSV Eindhoven elleni BL-meccs főhőse a portugál Tiago volt. A középpályás az első félidőben kétszer is eredményes volt, de góljai mellett is több parádés megoldása volt, a harmadik lyoni gól előtt például fantasztikus cselt mutatott be a középpályán.Émerson (brazil, Juventus FC): A torinóiak jó hetet zártak, még ha ehhez kellett némi szerencse is. Előbb bejutottak a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, kiverve a Werder Brement Émerson hajrában szerzett találatával, majd döntetlent játszottak első számú üldözőjükkel, az AC Milannal a Serie A-ban. A brazil középpályás a tőle megszokott módon robotolt, és rengeteg labdát szerzett.Florent Malouda (francia, Olympique Lyon): A francia együttesben Malouda amolyan fregoli-ember szerepkört tölt be, szükség esetén a védelemben, a középpályán vagy a csatársorban is tud játszani. A múlt héten előretolt szerepkört kapott, és a PSV elleni BL-meccsen elronthatatlan gólpasszt adott Tiagónak, a Metz elleni bajnokin pedig kétszer is betalált.
Thierry Henry (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok minden idők egyik legjobb gól nélküli döntetlenjét játszották a Real Madrid ellen a BL-ben, és Henry már ezen a találkozón is kiválóan futballozott, de ott még nem tudott betalálni - hogy a hét végén a Liverpool elleni rangadón kétszer is eredményes legyen.Robert Vittek (szlovák, 1. FC Nürnberg): A szlovák csatár beírta magát a Bundesliga történetébe azzal, hogy a múlt héten után ismét mesterhármast tudott szerezni, és ezáltal az első focista lett a német élvonalban, aki megszakítás nélkül ért el hat gólt. Az áldozat ezen a héten az 1. FC Köln volt, és Vittek újabb triplázásával megint győzelemre vezette együttesét.