Vágólapra másolva!
A hét közben még vb-selejtezők egész sorát játszották, majd a válogatott labdarúgók nagy része néhány nappal később klubcsapatában is pályára lépett. A Liverpool két jelenlegi és két korábbi játékosa is bekerült elképzelt együttesünkbe.

Kapus:

Gianluigi Buffon (olasz, Juventus): A torinóiak kapusa a múlt héten ismét bizonyította, hogy a világ legjobbjai közé tartozik posztján. Mind a válogatottban Bulgária ellen, mind a Juve színeiben a Lazio elleni bajnokin bemutatott pár egészen bravúros védést, és egyik meccsen sem kapott gólt.

Hátvédek:

Cédric Hengbart (francia, Auxerre): Az ötödik fordulóig kellett várni az Auxerre idénybeli első győzelmére. A Nice elleni találkozó főhőse a jobbhátvéd Hengbart volt, aki előbb maga volt eredményes, majd egy gólpasszt adott Daniel Niculaénak.

Maik Franz (német, Eintracht Frankfurt): Az Eintracht előző szezonja gyengére sikerült, ehhez képest idén öt forduló után veretlen, hétvégén Freiburgban nyert. A védelem lehozta kapott gól nélkül a mérkőzést, az első találatot a középhátvéd Franz érte el.

Marvin Compper (német, Hoffenheim): Az előző szezon meglepetéscsapata a Bochum ellen megszerezte első hazai győzelmét. A hátsó alakzat magabiztosan állt a lábán, a középhátvéd Compper góllal jelezte, hogy szeretne visszakerülni a válogatott keretbe.

John Arne Riise (norvég, AS Roma): A vörös hajú balhátvéd mindig is híres volt bombaerős lövéseiről, de a múlt héten a szokottnál is jobban mentek neki a szabadrúgások. Előbb a válogatottban Montenegró, majd az AS Roma színeiben a Siena ellen vágott a kapuba egy szabadrúgást - mindkétszer 2-1-es győzelmet ünnepelhetett.

Középpályások:

Yossi Benayoun (izraeli, Liverpool): Az izraeliek hét közben gólfesztivált rendeztek Luxemburg ellen, Benayoun azon a találkozón még csak előkészítőként tündökölt. A gólokat a hétvégi, Burnley elleni bajnokira tartogatta, amikor is mesterhármast ért el, no meg lőtt egy lesgólt is.

Steven Gerrard (angol, Liverpool): Az angol válogatott szerdán Horvátország 5-1-es legyőzésével bebiztosította vb-részvételét. A győzelemből Gerrard két góllal vette ki a részét. Klubjában a Burnley ellen a szokottnál hátrébb, védekezőbb szerepkörben kellett játszania, de még így is adott egy gólpasszt Benayounnak.

Simon Rolfes (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a második helyre a Bundesligában. A bajnoki címvédő Wolfsburgot a hét végén idegenben verte 3-2-re a csapat, többek között Rolfes duplájával.

Eljero Elia (holland, Hamburg): A balszélső az előző idényben a holland bajnokságban villogott, a mostaniban már a németben. A válogatottban csereként beállva szerzett győztes gólt Skócia ellen, a Hamburgban pedig a Stuttgart elleni rangadón talált be.

Csatárok:

Milan Baros (cseh, Galatasaray): Bár San Marino nem épp nehézsúlyú ellenfél, négy gólt lőni nekik is szép. Hétvégén Baros a Galatasarayban is betalált kétszer, méghozzá a Besiktas elleni rangadón.

Antonio di Natale (olasz, Udinese): Az udinei együttes a Serie A harmadik fordulójában szerezte meg első szezonbeli győzelmét, és ezt elsősorban Di Natalénak köszönheti. A Catania elleni találkozón ugyanis a szélvészgyors támadó háromszor is eredményes volt, és így már hat gólnál jár az idényben.

www.global-soccer.eu