Csuklónkról száll fel a szelfiző drón

intel dron
Vágólapra másolva!
Elfelejthetjük az állványt, a viselhető minidrón lebegve lefotóz minket, bárhol vagyunk.
Vágólapra másolva!

Az Intel viselhető eszközök fejlesztésére indított fejlesztői versenyének döntőjébe jutó amerikai Team Nixie csapat egy olyan minidrónt dolgozott ki, amelynek segítségével bárki egyszerűen készíthet professzionális kinézetű szelfiket magáról.

Állvány helyett itt egy drón

A Stanford Egyetem diákjaiból álló csapat fejlesztése egy olyan apró drón, amelynek váza hajlékony anyagból készült, így használaton kívül fel lehet csatolni a csuklóra.



Fotózás vagy videózás alkalmával a drón magától lekapcsolja magát, és közvetlenül a csuklóról fel is száll. Beépített halszemoptikás kamerájával úgy tud szelfiket készíteni, hogy nem kell idétlenül kézben tartani a kamerát, és nem szükséges állványt sem cipelni.

Itt a drón még használója csuklóján Forrás: Intel

Szelfi még nem volt ilyen látványos

Mivel a kamera a levegőben lebeg, olyan távolságból és szögből is képes felvételt készíteni, amely kézből vagy állvánnyal lehetetlen: gyakorlatilag bárhol lehet vele légi felvételeket készíteni, ha nincs túl erős szél vagy eső.

A drón prototípusa az Intel Edison nevű lapkájára épül, ami tulajdonképpen egy körömnyi méretű miniszámítógép - minden komponense elfér egy SD-kártyáéhoz hasonló méretű területen.

Itt pedig már felszállás közben Forrás: Intel



Bár a drón prototípusából még drótok lógnak ki, a végleges termék ennél zártabb kivitelű lesz. A fejlesztőcsapat a TechCrunch szerint már ötvenezer dolláros, vagyis több mint 12 millió forintnak megfelelő támogatást nyert el az Inteltől a tökéletesítéséhez.