Könyvajánló: A rejtőzködő elme

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A rejtőzködő elme az emberi tudattalanról szól. Vagyis öneszmélésünkről, magunkról való tudásunk állandó ingadozásairól, amelyek megszabják érzéseinket, cselekedeteinket, gondolkodásunkat. Az ember viselkedésének rejtett mozgatórugóiról kíván átfogó biológiai, pszichológiai és világlátási összképet nyújtani a tapasztalt agykutató látószögéből.

"A természettudós szemlélete irányítja a könyvet, ugyanakkor gazdag filozófiai kitekintés és inspiráció, alapos lélektani tájékozottság jellemzi a munkát. Miközben a legmodernebb ismereteket közvetíti, világosan beágyazza mai tudásunkat és kérdéseinket az évezredes európai hagyományba" - méltatta a könyvet Pléh Csaba akadémikus.

Ádám György akadémikus, agykutató, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzora. Kutatómunkájának középpontjában évtizedek óta a tanulás agyfiziológiája áll. Élettantankönyveiből biológus- és pszichológusgenerációk egész sora tanult. Tudományszervező munkája mellett a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnökeként sokat tett a tudományos ismeretterjesztés, a közművelődés fejlesztéséért.