Hollywood lehet Joe Biden választási győzelmének kulcsa?

"The Boys In The Boat" New York Screening
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az Axios hírportál egyik cikkében azt állítja, hogy a hollywoodi hírességek a kulcsa Joe Biden novemberi választási győzelmének.
Vágólapra másolva!

A cikk a szombat estén megrendezésre került sztárvendégekkel teli adománygyűjtésre reagált, ahol többek között George Clooney, Jack Black és Julia Roberts is részt vett.

Az A-listások sztárok titkos fegyver lehet Trumppal szemben”

– vélte Joe Biden választási kampányáról Peter Baker a The New York Times hasábjain.

A film- és televíziós ipar már régóta a demokraták pénzügyi bástyája, de a szervezők remélték, hogy a szombati adománygyűjtéssel Biden pénztárát is erősíthetik, így legalább demonstrálni tudják, hogy a nemzet legelismertebb személyiségei között is erős a támogatottsága.

Ezen a szombaton példátlan és rekordot jelentő részvételre számíthatunk a média- és a szórakoztatóipar világából"

– jelentette ki Jeffrey Katzenberg, hollywoodi mogul, aki most a Biden-kampány társelnökeként tevékenykedik. 

A Biden-Harris iránti lelkesedés és elkötelezettség nem is lehetne nagyobb. Mindannyian megértjük, hogy ez életünk legfontosabb választása."

„Biden kampánya megdöntötte a demokraták egy esti adománygyűjtési rekordját” – vélte az Axios a rendezvényről, ahol Joe Bidennek és társainak mindössze 30 millió dollár adományt sikerült összekaparniuk, ami nagyjából megegyezik egy A-listás színész fizetésével. Ezzel szemben mindenki más, valódi emberek, a Trump-kampánynak adakoztak, amely egy hét alatt több mint 400 millió dollárt gyűjtött össze.

Clooney és Roberts a legnagyobb vonzerővel bíró hírességek közé tartoznak. Clooney támogatása körül azonban nemrégiben kérdések merültek fel, miután a Washington Post e havi jelentése szerint a színész kapcsolatba lépett a Fehér Ház egyik magas rangú tisztviselőjével, hogy panaszt tegyen a gázai háborúval kapcsolatban. Clooney kifogása arra irányult, hogy az elnök a múlt hónapban bírálta a Nemzetközi Büntetőbíróság azon döntését, hogy a háború miatt elfogatóparancsot kérjen vezető izraeli tisztviselők ellen. Az ügyön Amal Clooney emberi jogi ügyvéd, a színész felesége dolgozott. A vita nyilvánosságra kerülése óta eltelt napokban Clooney több adománygyűjtő felhívást is közzétett, nyilvánvalóan azért, hogy 

megmutassa, az elnök iránti bizalma továbbra is töretlen.

Nem titok – Biden elnöknek szüksége van a fiatalabb amerikaiak támogatására, de egyes vélemények szerint a tapasztalt hollywoodi A-listásokhoz való dörgölőzés messze nem a legjobb módja annak, hogy ezt kiérdemelje.

Az utolsó dolog, amit a generációm akar, hogy egy öregember mondja meg, kire szavazzunk" 

– mondta Christian Hodges hétfőn a Fox & Friends First című műsorában.

Hodges szerint a Biden-kormányzat „Z generációs bérenceket” alkalmaz, hogy a fiatalabb amerikaiaknak megmondják, hogy novemberben az elnökre szavazzanak.

Ők csak a propagandagépezet karjai, akik megmondják nekünk, hogy szavazzunk egy öreg, szenilis emberre. Szerintem nincs esélye a Biden-kormányzatnak arra, hogy megnyerje a Z generációt" 

– mondta.

Ami a fent említett A-listás hírességeket illeti, Hodges szerint a fiatalok véleményét nem fogja befolyásolni.

Mindeközben a demokraták Taylor Swift támogatásáért udvarolnak, az énekesnő ugyanis a 2024-es választási kampány során eddig még egyetlen jelöltet sem támogatott. Joe Biden kapcsán feltűnő hallgatásba burkolózott és még Donald Trumpot sem támadta a nagy nyilvánosságban, ahogyan azt a legutóbbi választási ciklusban tette.

Vajon mi történhetett? Elmúlt Biden varázsa?

Ott tartunk, hogy 2024-ben Joe Biden bázisát egy tucat baloldali színész és csatlósaik alkotják, akik jegyenként akár 500 000 dollárt is kifizetnek azért, hogy a Peacock Színházban üljenek és élőben nézzék, ahogy a 81 éves elnök leégeti magát.

Semmit sem szeretnek jobban a választók, mint azt, hogy a nyalka hollywoodi elit kioktatja őket, igaz?

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!