A McLaren utcai és F1-es autóval emlékezik Sennára

Fotó: McLaren
Vágólapra másolva!
A Senna Sempre fényezést egy McLaren Senna és a Monaco Grand Prix-n induló MCL38-as F1-es versenyautók kapták meg.
Vágólapra másolva!
Fotó: McLaren / Oli Tennent

Nem véletlen, hogy a Ducatival ellentétben a McLaren a Monaco-ig vár az Ayrton Senna halálának 30. évfordulójáról való megemlékezéssel, mert a csapat számára nagyon erős kapcsolatot jelent, hogy a brazil versenyző 5 győzelmet szerzett autójukkal a hercegségben. Erre azzal emlékeznek, hogy Senna Sempre nevű egyedi fényezéssel indítják autóikat az idei Monaco-i Nagydíjon, Lando Norris és Oscar Piastri MCL38-as autója is ebben pompázik majd a futamon.

Fotó: McLaren / Oli Tennent

De ez nem minden, hiszen az egyedi járművekért felelős McLaren Special Operations műhely szakemberei egy McLaren Senna előszériás prototípusra is adaptálták a Senna Sempre fényezést, a kézzel megfestett autót a verseny ideje alatt kiállítják Monte Carloban. A McLaren egyébként folyamatosan együttműködik az Ayrton Senna Intézettel, ennek részeként alkották meg a Senna Sempre megjelenést is.

Fotó: McLaren

A Senna Sempre színeit a brazil zászlóról vették, a színátmenetekhez újfajta fényezési eljárást fejlesztettek ki az MSO-nál, amely során nem keverednek az élénk színek. Az Ayrton Senna sisakján látott fekete és fehér csíkok is megjelennek a modern McLareneken, az utcai autón oldalain kézzel festett pontmátrix-portrék is láthatók.
 

Fotó: McLaren / Oli Tennent

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!